dimecres, 28 d’abril del 2010

GOVERN DE SALVACIÓ AUTONÒMICA?

Els partits del règim veuen l'atzagaiada electoral que s'acosta i s'apressen a proposar fórmules de govern de salvació... autonòmica. És a dir, el que pretenen és salvar el seu xiringuito, la seva menjadora, no pas el país. L'únic govern de salvació nacional és aquell que tingui com a punt central del seu programa una Declaració d'Independència feta des del Parlament per una majoria dels seus membres. Perquè només la Independència ens pot salvar de caure en una subordinació política, un espoli econòmic, una catàstrofe social i una alienació cultural i lingüística. Tota la resta és pura xerrameca o, pitjor encara, negligència nacional -en el cas que es faci de bona fe, cosa improbable- o cinisme superlatiu -si el que es pretén és evitar que Catalunya sigui lliure.

A hores d'ara cap dels partits parlamentaris està en condicions d'encapçalar un Govern de Salvació Nacional. L'únic que els pot unir és un govern de salvació dels seus interessos immediats. Ja portem massa anys aguantant-los i és hora de fer foc nou.

En aquest sentit, són exemplars les declaracions de Joan Laporta al suplement Públic fetes la setmana passada.

En destacaria el següent fragment,

"Dic que en les qüestions nacionals ens ha faltat unitat. És ridícul que en l'assumpte de l'Estatut estiguem ara debatent si cal recusar els àrbitres. Això és una cosa que fan els equips petits. L'excusa dels àrbitres és de perdedors, de país perdedor. Això ja ho sabíem fa anys, que estaven fora de mandat. No fotem! Quan parlo de qüestions nacionals vull dir que hauríem hagut de deixar clar que aquest tribunal no era competent per jutjar coses que afecten la nostra voluntat popular. Se'ns estan rifant. Catalunya forma part de la Unió Europea, té tots els requisits per ser-hi com a Estat. Hem tingut diversos nivells de convivència amb Espanya al llarg de la nostra història i separar-nos hauria de ser un fet civilitzat i pacífic. I ara estem en una fase en què hi ha una oportunitat per plantejar el tema de la sobirania obertament, per dur-lo i votar-lo al Parlament amb una bona articulació."

Les comparteixo totalment. Ja va sent hora que s'aclareixi el panorama polític i que podem comptar més aviat que tard, amb una candidatura que proposi desacomplexadament, acabar amb aquest règim autonòmic corrupte i submís, i opti per una Catalunya lliure i sobirana.

Etiquetes de comentaris:

2 Comments:

Anonymous Josep-Empordà said...

Em sap greu dir-t'ho d'aquesta manera, amic Josep, però a hores d'ara ni els coloms volen company.

Per molt que ens i esforcem, un miratge sempre és un miratge i la realitat és una lletra de canvi amb venciment a curt termini.

Salut.

28 d’abril del 2010, a les 11:06:00 CEST  
Blogger JOSEP said...

Empordà,

Ho sento, no ho capto...

28 d’abril del 2010, a les 12:36:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home