dimecres, 22 de juny del 2005

NO ENS EQUIVOQUEM: CAL PLANTAR CARA A L'ESTRATÈGIA NEGACIONISTA

Voluntàriament he deixat passar uns dies abans de pronunciar-me sobre el moviment negacionista que ha sorgit en els darrers dies. Els anomeno negacionstes, perquè neguen malèvolament l'opressió històrica i ACTUAL del català i de Catalunya com a nació.

Ho dic molt clarament. El moviment negacionista no és res més, des del meu punt de vista, que una estratègia del PSC (PSC-PSOE), per condicionar a la baixa l'actual procés de negociació del nou estatut.

La lògica que domina aquesta estratègia és la següent: si "sorgeix" un grup extremista de caire ecspanyolista, llavors la posició dels PSC (PSC-PSOE), apareix automàticament com a més centrada i moderada, com un mal menor. I d'aquesta manera les tesis lights s'imposen en el debat polític.

És una estratègia de manual. I possiblement els seus responsables directes són els sectors més ecspanyols del partit: els Montilla, Zaragoza, Corbacho, Bustos, De Madre, Iceta, Ferran...

Dit d'una altra manera: Allà on no pot arribar el PSC, arriben els negacionistes. D'aquesta manera els sociates tenen un altre instrument d'agitació que els fa la feina bruta i que se suma a altres grups com són ICV, Ciutadans pel Canvi, els diferents mitjans de comunicació (El Periodico, particularment, etc.).

Els sociates juguen amb tres o quatre cartes, mentre que ERC i CiU, només juguen amb una sola carta. Passerells!

Algunes proves del que dic:

1. El PSC no ha blasmat el manifest, l'ha tractat amb condescendència.
2. Els negacionistes volen afeblir el PPC de Piqué, reforçant el paper de Vidal-Quadras, amb l'objectiu de crear contradiccions internes. V-Q és prou llest per no caure a la trampa. Però es deixa estimar, és la seva venjança dolça respecte els qui li tallaren el cap el 1996.
3. La congelació de la creació del nou partit és altament significativa. Perquè el congelen TRES MESOS? Tenen algun motiu per fer-ho? Tenen informació sobre si el PSC pot canviar la seva actitud?

No ens enganyem, el PSC és capaç de fer això i molt més. El moviment negacionista és una jugada dels sociates més bèsties i carcamals, que juguen amb foc i no els importa si la casa es crema. No els fem el joc.

Cal dir alt i fort que no combreguem amb rodes de molí.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

En contra del que diu onamel jo no crec que vagin a carregar-se el psc, principalment perquè ja fa anys que no existeix, és una closca buida amb l'únic objectiu d'entabanar passarells i esgarrapar uns quants vots amb grandiloqüències al voltant de les esquerres, per tan el que cal es treure's la bena dels ulls i prendre decisions i depressa.

1 d’agost del 2005, a les 22:34:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

está claríssim, van a carregar-se les llibertats dels catalans com a nació.

2 d’agost del 2005, a les 8:53:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home