diumenge, 13 de novembre del 2005

UNA BATALLA QUE VAL UNA LEGISLATURA

El pols per tenir una Oficina Anti-Frau ha de ser guanyat de totes totes. Si la llei no contempla la competència de controlar els comptes dels ajuntaments -i de les diputacions, de passada-, serà com un paper mullat. Sense això, parlar de mans netes és una estafa a l'electorat, és caure en l'oasi català de la sociovergència (la dels Roca, Serra, Samaranch, Fornesa, López Burniol, Homs, la gauche divine o gauche caviar, la de l'eix Pedralbes-Cadaquès-Cerdanya, Portabella inclòs). Estic molt d'acord amb en Xavier Roig quan en el seu llibre Ni som Ni Serem afirma que és en el nivell municipal on la corrupció es troba més estesa, i jo afegeixo que és la principal xacra per aconseguir una veritable democràcia local. No debades, hi ha una dita a les terres de ponent que diu que "Val més un any d'alcalde que quatre de pagès". Aaaah, la saviesa popular...

Cal dir que hi ha indicis prou raonables per sospitar que prop de trenta anys de governs sociates amb majories absolutes, quasi a la búlgara, a les ciutats metropolitanes catalanes han donat lloc a mil i una històries, moltes de les quals mai se sabran, però ben mirat només ens cal una. Recordo que en Al Capone va ser engarjolat per un delicte sense sang, però engarjolat al cap i a la fi. Per això en Montilla està dels nervis.

La corrupció sociata, i els seus vincles amb el poder financer principatí, les dues grans caixes i no poques de les caixes comarcals, fa empal.lidir, el sector dels negocis convergent -sense que això sigui una excusa perquè aquests aprenents de corruptes siguin castigats... aprenents si els comparem amb els mil vegades més cínics, però també més agosarats, mafiosos sociates.

Si ERC cedeix en aquest pols, sentenciarà la seva mort. Si se'n surt, pot utilitzar-lo com una arma contra la campanya convergent que llançarà les seves escomeses electorals contra ERC -ja se sap que la psicologia autonomista obeeix al criteri de ser fort amb els febles i feble amb els forts- arran del debat estatutari.

Ara bé, si es constata que les esmenes sociates s'imposaran, amb el suport de convergents i peperos, caldrà matar la legislatura. Si de cas, que els corruptes es coguin en el seu propi suc. Tota altra sortida és condemnar Catalunya a la corrupció institucionalitzada. He dit.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Els majors desastres immobiliaris els fan els Ajuntaments i en el món immobiliari la corrupció hi és omnipresent. Per això els sociates són muncipalistes.

14 de novembre del 2005, a les 22:11:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Bé em referia als majors desastre urbanístics.

14 de novembre del 2005, a les 22:14:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home