dijous, 21 de maig de 2009

UNA HISTÒRIA DE VAQUES

Això m'ha arribat per la xarxa, i m'ha agradat tant que ho publico, demanant permís virtual al seu creador, al qual felicito per la seva perspicàcia i imaginació....

T R A C T A T    D ' E C O N O M I A 

ECONOMIA TRADICIONAL         
Tens dues vaques. En vens una i amb els diners compres un brau. Es multipliquen i l'economia creix. Els vens i et jubiles amb els beneficis.  

ECONOMIA ALS ESTATS UNITS
Tens dues vaques. En vens una i amb els diners reparteixes dividends per fer pujar artificialment el valor de l'acció. Obligues a l'altra vaca a produir la llet de quatre vaques. Et sorprens quan la pobre mor extenuada. Robes les vaques d'algú més pobre i feble i repeteixes la jugada.

ECONOMIA A 
LA XINESA
Tens dues vaques. Poses tres-centes persones a munyir-les. Et sents orgullós de no tenir cap aturat, alta producció i arrestes al periodista que mira de publicar les xifres.

ECONOMIA A 
LA JAPONESA
Tens dues vaques. Les redissenyes per tal de que tinguin la desena part de la seva mida natural i per fer que produeixin vint vegades més de llet. Llavors crees una sèrie de dibuixos animats que es diu "Vakemon" i vens a tothom les dues coses.

ECONOMIA A 
LA HINDÚ
Tens dues vaques. Les adores. I tu, passant gana.

ECONOMIA A 
LA RUSSA
Tens dues vaques. Les comptes i arribes a la conclusió de que tens cinc vaques. Les tornes a comptar i creus que en tens quaranta-dues. Les tornes a comptar i te'n surten dotze. Deixes de comptar vaques i obres una altra ampolla de vodka.

ECONOMIA A LA SUÏSSA
Tens cinc mil vaques, però cap d'elles és teva. Cobres a l'altra gent per guardar les vaques i per no dir a ningú qui n'és el propietari.


ECONOMIA A L'ALEMANYA
Tens dues vaques. Fas una re-enginyeria de les vaques per tal de que visquin cent anys, formin un cop al mes i es munyin elles soles.

ECONOMIA A 
LA FRANCESA
Tens dues vaques. Fas una vaga perquè en vols tres.

ECONOMIA A L'ANGLESA
Tens dues vaques. Les dues estan boges.

ECONOMIA A 
LA ITALIANA
Tens dues vaques. La de l'esquerra està boníssima.

ECONOMIA A L'ESPANYOLA
Tens dues vaques, però no saps on collons són, i a més, t'importa una merda. Vas a prendre unes copes de vi i menjar-te unes tapes.

ECONOMIA A 
LA CATALANA
Tens dues vaques. Les cries, les pentines, les rentes... en tens gran cura, vaja. Espanya te les fot, les dóna al veí que només en té una, et diu insolidari i no et deixa comprar-ne més. I a més, et cobra la llet que tu mateix produeixes


2 Comments:

Anonymous GukGeuk said...

Boníssim jajaja he rigut molt i a més a més és ben cert el que s'hi diu.

21 de maig de 2009 a les 10:23:00 CEST  
Blogger Josep said...

Ara, has de fer la versió basca!

21 de maig de 2009 a les 10:46:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home