Un article que ha aixecat força polseguera
El vaig llegir ja fa dies, per això m'ha sorprès que el rebombori es munti ara i no llavors. Em refereixo, és clar, a l'article del Grupo de Estudios Estratégicos (GEES), on es pregunta sobre una hipotètica intervenció dels troglodites, New York Times dixit, davant una declaració d'independència de Catalunya.
He de dir que vaig tenir de professor, el darrer curs de la carrera de Polítiques, el màxim responsable d'aquesta menjadoreta a sou de la FAES. Em refereixo a Rafael Bardají. Ens va impartir un seminari sobre alguna qüestió de política internacional o de política de defensa, ara no recordo exactament, tot i que si repasso els apunts -els conservo tots- segur que us ho podria dir del cert. Les sessions van ser interessants, sense arribar a ser extraordinàries. Molt més interessants van ser les sessions impartides pel llavors professor croata Mario Nobilo,(foto) que més tard va assumir altes responsabilitats polítiques i diplomàtiques durant la gloriosa Guerra d'Independència de Croàcia (1991-1995).
L'articlet en qüestió és totalment infumable, no només des d'un punt de vista patriòtic català, òbviament, sinó des de la més pura coherència acadèmica. El primer paràgraf ja denota la supina ignorància del seu (anònim) autor.
Per una banda, es deixen el petit detall que la Guàrdia Nacional dels Estats Units pot ser mobilitzada pels Governadors dels diferents estats. Naturalment, aquest poder no el tenen els presidents autonòmics. No, si encara els xicots del GEES seran una autonomistes de pedra picada, tu. (En la foto, soldats de la Guàrdia Nacional de Texas).
Dos, la Unidad Militar de Emergencia, UME, creada per ZP -d'aquí Divisió "ZP"- va ser formada per actuar en situacions d'emergència o de catàstrofes. Per exemple, va ser la que va fer el ridícul durant les apagades de llum a Barcelona de fa un any -o dos?. La pimpolla Chacón va intentar fer-la servir durant els incendis a la Terra Alta aquest estiu. Es tracta, doncs, d'una unitat clarament pensada en termes de Public Relations, seguint el model dels Estats Units, on els militars es presenten més com a reconstructors que com a destructors. Ara, la trampa dels nois del GEES quan diuen "una utilización del ejército para solucionar cuestiones internas", pixen totalment fora de test. Més enllà de l'ús metafòric, què hòsties té a veure una qüestió política com és una declaració d'independència, amb una unitat pensada per situacions d'emergència bàsicament per causes naturals o accidents? Però aquí funciona l'embolica que fa fort.
La resta de l'article és totalment prescindible, ple de xorrades que no mereixen ni ser comentades.
L'únic aspecte rellevant no està en el seu contingut, sinó en la seva publicació mateixa. Significa que els ecspanyols estan molt rabiosos i han de buscar arguments freakis per apaivagar els seus mals esperits. Que continuïn bordant, senyal que anem pel bon camí.
Un darrer aspecte que vull comentar és que el GEES forma part d'un conjunt cada cop més important d'instituts i think tanks ecspanyols que analitzen els temes internacionals i estratègics, amb el clar objectiu de crear una comunitat d'intel.ligència, una de les fites de la qual, no tinguem cap dubte, és el de portar a terme les operacions psicològiques (PSYOPS) contra el moviment independentista català.
Altres institucions que formarien part d'aquesta comunitat són, entre d'altres, el Real Instituto Elcano, la Fundación para las Relaciones Internacionales y el Diálogo Exterior (FRIDE), o la Fundació Athena Intelligence amb seu a la Universitat de Granada.
Etiquetes de comentaris: CROÀCIA, MARIO NOBILO, RAFAEL BARDAJÍ, UME
0 Comments:
Publica un comentari a l'entrada
<< Home