divendres, 18 de setembre del 2009

"DOMESTIC CONCERNS"

Dimarts va tenir lloc la compareixença del candidat a Ambaixador dels Estats Units al Regne d'Ecspanya i al Principat d'Andorra, Alan D. Solomont, davant del Comitè de Relacions Exteriors del Senat dels Estats Units, per tal d'obtenir-ne la confirmació.

Després de la intervenció de presentació de Solomont, la co-presidenta del Comitè, la senadora Jeanne Shaheen, li pregunta com pot afectar la presidència ecspanyola de la Unió Europea (gener-juny 2010) el fet que l'Estat espanyol no hagi reconegut encara la Independència de Kosovo



La resposta de Solomont és el que realment m'interessa i el que vull que es difongui. Solomont diu literalment el següent: "Their policy is based on their own domestic concerns" (03:05)- és a dir, "la seva política (o posicionament polític) està basat en les seves pròpies preocupacions domèstiques". Més clar, l'aigua, no? És a dir, el no reconeixement de Kosovo és degut, segons el parer del candidat a ambaixador a les conseqüències domèstiques (és a dir internes) que podria tenir reconeixe'l. És tranquil.litzador saber que el nou ambaixador arriba amb els deures fets, i que ja sap de què va la cosa. No us sembla? Perquè sense esmentar-ho, està parlant de Catalunya, naturalment.

Per cert, també mereix ser esmentat la declaració en referència a la retirada unilateral de tropes de Kosovo ordenada per la pimpolla Chacón ara fa uns mesos. Al respecte, Solomont, afirma que "Making decisions like this, particularly without consultation, is inacceptable". Get the Message, Chacón? És a dir, ho captes?

Penso que després del resultats d'Arenys, i davant la perspectiva d'una nova onada de consultes populars, sembla ser que previstes pel dia 13 de desembre, és fonamental reforçar la dimensió internacional. Si, sense pràcticament fer res al respecte, que jo sàpiga, a Arenys es van presentar un nombre espectacular de periodistes internacionals, imagineu-vos quin pot ser el resultat si pel 13-D la cosa es treballa amb una mica de cara i ulls.

No estaria malament també convocar la comunitat diplomàtica, per tal que actuessin com a observadors de tot plegat. Ep, és una proposta!

Etiquetes de comentaris: , , ,

1 Comments:

Blogger Cesc. said...

Ben vist, amic Josep.
Si no vaig errat Barcelona és després de Ginebra la ciutat d' europa amb més representació consular d' Europa.
És un actiu que d' alguna manera caldria aprofitar.
Salut i independència,
Cesc.

18 de setembre del 2009, a les 11:53:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home