dissabte, 26 de juny del 2010

D+1: L'ENDEMÀ DE LA INDEPENDÈNCIA

Em plau convidar-vos a l'acte que aquest dimecres Reagrupament organitza a l'Ateneu de Sant Just i que tractarà sobre un tema que considero clau: l'endemà de la Independència. És a dir, en d'altres termes el D+1. És un tema, no cal dir-ho, recurrent en molts debats i que preocupa a molts. Nosaltres hem fet un pas endavant i més que preocupar-nos-en, preferim ocupar-nos-en, és a dir, començar a preparar-lo. Dit en altres paraules, passar del pensament al fet. De la tertúlia més o menys teòrica, a la pràctica, a començar a organitzar-nos. Perquè ningú no dubta que la feina a fer serà enorme i immensa. No tindrem molt de temps per avorrir-nos i cap per perdre. La magnitud de la comesa és tal, que per força cal establir unes línies de treball, unes prioritzacions.


De fet, la tasca ja s'ha començat a desenvolupar. Reagrupament va aprovar en la 2a Assemblea Nacional un Full de Ruta cap a la Independència, on es contemplaven una gran quantitat de propostes a portar a terme en diferents àmbits: des de l'economia a la cultura, des de les relacions internacionals a les infrastructures, des l'educació a la defensa. També va aprovar la Constitució de Catalunya, un document que ha tingut un notable impacte social i mediàtic i que en les darreres setmanes ha estat objecte de presentacions arreu del territori català. I val a dir-ho, d'una més que notable acollida per part dels catalans i les catalanes.

Amb aquest acte, anem un pas més enllà. Ens proposem començar a detallar àmbit per àmbit, els passos que s'han de donar per encarar l'endemà de la independència en dues àrees estratègiques, fonamentals, cabdals: la Defensa i l'Economia.

I per fer-ho comptem amb la participació de dos ponents, especialistes en cadascun dels àmbits referenciats:

En David Bajona és analista del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya, i col.laborador habitual en temes de política internacional, Defensa i Seguretat en diversos mitjans de comunicació, entre ells TV3.

En Salvador Garcia, és economista i directiu d'una entitat de crèdit. Impulsor del col.lectiu Emma, que s'ocupa de difondre pels mitjans de comunicació globals la Independència de Catalunya. També va ser un dels promotors de la presentació de Reagrupament a Nova York, ara fa uns mesos. Un acte que va tenir un fort impacte mediàtic.

No tinc cap dubte que l'acte, que representa clarament una innovació en termes de contingut, serà d'interès per a molts catalans i catalanes. Tingueu en compte que l'aforament és limitat!

Lloc: Ateneu de Sant Just
Carrer: carrer de l'Ateneu

US HI ESPERO!

Etiquetes de comentaris: , , ,