divendres, 19 d’agost del 2011

BENVINGUT MR. PUTIN!

L'editorial d'ahir de La Vanguardia demostra ad nauseam el caràcter roí, rastrer, bavós, i tots els epítets que vulgueu de la ideologia dependentista. Ara es veu que qui ens ha de salvar és el turisme rus. No fa gaire, amb Montilla encara de President, eren els xinesos i les seves fàbriques de cotxes. Si fos pel Sandrusko, segur que Brasil tindria alguna cosa a dir...

A veure, en els darrers mesos, Rússia s'està
convertint en la mare dels ous de l'economia catalana. Fem-ne un repàs:

1. Els russos no paren de comprar pisos. Tant és així que el proper Barcelona Meeting Point, la nineta dels ull de la Fira de Barcelona -i així ens van les coses...- tindrà com a país convidat ..... Rússia, sí senyor!

2. Lukoil ja té un peu al Port de Barcelona, on disposarà d'un espai per emmagatzemar una burrada de metres cúbic de petroli i altres derivats.

3. La Roca Village sembla que manté el tipus gràcies a la despesa que fan russos i xinesos, principalment...

4. La Costa Daurada, si abans era ple de xurros, ara també ho està de russos.

5. Molts masos i masies estan sent comprant per capitalistes russos, de manera que el patrimoni arquitectònic del país passa a mans estrangeres, sense cap mena d'interès per preservar-lo.

Però naturalment, tot això a La Vanguardia li refum. Mentre hi hagi pela, vingui d'on vingui, la ballarem.

La nova classe mitja russa, a la qual tan afalaga La Vanguardia, és el producte dels Anys Putin, primer com a President, després com a Primer Ministre, i ara tot sembla indicar que novament com a President. És una classe lligada al capitalisme d'estat que ha impulsat, i també, no podem ignorar-ho bé a l'economia criminal, bé a l'economia submergida, que és de dimensions siderals. No diré que tots, naturalment, però no pas pocs dels nostres turistes accidentals obtenen els seus ingressos, de forma diríem que peculiar. D'aquesta manera poden famíla and company a unes vacancetes pagades a la Mediterrània.






De fet, res de nou. El capitalisme català dependent i dependentista, no fila prim amb qui fa negocis. Siguin nazis o ara mafiosos, sempre seran benvinguts. Fins i tot, com és públic i notori, hi ha rellevants polítics dependentistes, de diferent pelatge polític, que estan disposats a aplanar-los encara més el camí.

No és d'estranyar que això passi, atès que la via russa, sempre ha tingut molt de predicament a Catalunya, sobretot d'ençà que el franquista Joan Antoni Samaranch, va ser nomenat Ambaixador a l'antiga URSS, fugint cames ajudeu-me, per cert, de l'independentisme que començava a repartir estopa...

Benvingut Mr. Putin -Добро пожаловать Путин!

Etiquetes de comentaris: , , , ,