dilluns, 1 d’agost del 2011

LA REGIDORA (QUE NO EL BATLLE) RESPON

Avui he rebut per correu electrònic la resposta a la meva indignació (jo també estic indignat, però no faig xarlotades) per la manca de sensibilitat del Govern Municipal de Barcelona, envers els dos patriotes honorables, en Moisès Broggi i n'Heribert Barrera, que com es recordarà, van haver de fer els seus parlaments davant dels manifestants per la Independència del passat dia 9, enfilats dalt d'una plataforma d'un camió. Llavors vaig enviar al senyor Xavier Trias un correu electrònic a la seva adreça institucional que, a grans trets, coincidia amb el contingut d'un post que ja havia penjat en aquest modest i humil bloc. I que, cal assenyalar, va ser un dels que més accessos va generar en els ja més de 8 anys que fa que funciona.

Malgrat que, com he dit, el meu correu inicial anava adreçat al senyor batlle de la Capital, qui em respon és la nova Regidora del Districte de Ciutat Vella, Mercè Homs i Molist (per cert, aquests dos cognoms, em recorden un altíssim càrrec de la Generalitat, oi? I és que tot queda en família, abans els Nadal o Carod, ara els Homs o els Puig).

El contingut íntegre de la resposta de la Regidora, a la qual li desitjo tota la intel.ligència i sort del món, atès que és un càrrec de risc, o si no que li preguntin a alguns dels seus antecessors socialistes -Itziar Gonzàlez, que va rebre, si no recordo malament, fins i tot amenaces de mort, o Carles Martí, el Breu, que va ser cessat i subsituït per la maquiavèlica Assumpta Escarp-, és el següent (la lletra cursiva és meva a efectes de diferenciar el text):

Benvolgut Sr. Josep Sort i Jané

L’Alcalde m’ha transmès el seu correu electrònic on li fa arribar la seva queixa per una situació viscuda a la manifestació del proppassat dia 9 de juliol. Lamento la interpretació que fa vostè dels fets, ja que és la nostra voluntat el permetre qualsevol expressió dels ciutadans sempre que aquesta es desenvolupi de forma pacífica i respectuosa. L’Alcalde sempre ha expressat el seu respecte i suport per les iniciatives impulsades des de la societat civil adreçades a promoure el dret a decidir.

En referència als fets publicats en alguns mitjans de comunicació i difosos per part de l’organització vull fer-lo coneixedor que la primera ubicació sol·licitada per tal de realitzar el final de la manifestació va ser el Passeig Lluís Company. Aquesta primera ubicació va ser desestimada degut a que les grades instal·lades per les activitats esportives que s’hi realitzaven aquell cap de setmana no ho permetien. Per aquesta raó, des del Districte de Ciutat Vella vam proposar una ubicació alternativa a la confluència entre el Passeig Pujades i el Passeig Picasso i es va donar permís per instal·lar un escenari per de fer els parlaments finals. Tot i així va ser la mateixa organització qui finalment va declinar instal·lar cap infraestructura pels parlaments si no es permetia també realitzar un concert posteriorment a la manifestació.

Resto a la seva disposició per aquesta o qualsevol altra consideració de vulgui fer-me avinent.

Ben cordialment,

Mercè Homs i Molist

Regidora del Districte de Ciutat Vella


Okis. Molt agraït, senyora Regidora per la seva resposta. Naturalment, jo no formava part de l'organització, de manera que no puc ratificar, com indica vostè, que en darrer terme qui va ser el responsable de la no col.locació de l'escenari va ser la pròpia organització, davant la negativa a no donar el permís pel concert de música que s'havia preparat. Això ho hauran de fer, si s'escau, la pròpia organització.


Ara bé, sí que puc dir que l'excusa de la coincidència amb les instal.lacions esportives que hi havia a l'Arc del Triomf, em sembla una mica fluixa. Penso que s'hauria pogut celebrar perfectament el concert i que s'hauria respectat la integritat de les instal.lacions esmentades. No debades, els independentistes som gent normal i no indignats arreplegats.


Bé, penso que si algú vol contestar a la resposta de la Regidora amb més coneixement de causa, ho pot fer a l'adreça electrònica mhomsm@bcn.cat


Ho deixo aquí.

Etiquetes de comentaris: , , , , , ,

1 Comments:

Blogger Jordi Benplantat said...

Josep, penso que va ser una greu errada de l'organització. Mai de la vida a mi ni a tu s'ens hagués ocorregut pujar Broggi i Barrera dalt d'un camió. Abans suspenem el parlament.
Dit això, penso també, que el protocol de l'Ajuntament (i de la Generalitat) hauria d'obligar a que qualsevol anunciat parlament d'un ex-president tant del govern com del Parlament es fessin de la manera mes digna possible, i no deixar-los tirats en mans de qualsevol xiruquer. Muntar una tarima amb un atril no es tant complicat, i tots els ajuntaments en disposen.

2 d’agost del 2011, a les 8:53:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home