dilluns, 13 d’agost del 2012

L'ESCÀNDOL OLÍMPIC ESPANYOL

Llegeixo en una publicació digital que la delegació olímpica espanyola als Jocs de Londres, era la 9a en nombre d'atletes (més de 200), i que finalment ha quedat la 21ena en el medaller.

Dues coses. La primera és que és del tot impensable que un estat com l'espanyol sigui el 9è en nombre de representants olímpics. Aquí naturalment, hi ha alguna cosa que no quadra. Aquí. naturalment, hi ha política.

Però el més greu de tot és que "el rendiment" de la delegació olímpica espanyola ha estat catastròfic, com ho demostra les xifres que he dit més amunt.




S'imposa demanar una investigació detallada de l'escàndol olímpic espanyol. Quant han costat els Jocs Olímpics de Londres a les finances públiques del Regne d'Espanya? Inclòs naturalment la presència de tots els càrrecs polítics, començant pels membres de la Casa Reial, i tota la pesca.

Cal investigar amb deteniment si un estat totalment en fallida, ha dedicat molts -o pocs- diners públics a un esdeveniment tant breu com són uns Jocs Olímpics.

Ja ho he dit, en altres posts, que els espanyols, seguint l'esperit Samaranch, han fet de l'esport una qüestió política de primer nivell. Com en els sistemes totalitaris. I no és pas casualitat. Fer política a través de l'esport.

Però l'abús d'aquests dies supera tots els límits.

És necessari que els diputats lliures de qualsevol dels parlaments que paguem posin fil a l'agulla i comencin a demanar dades per saber la magnitud de la tragèdia. Que m'afiguro que deu ser enorme, descomunal. No hi ha un minut a perdre. I si cal entrar a sac a dins del Comitè Olímpic Espanyol, veritable cau de rates, s´hi entra. I punt.

I no oblidem tampoc l'Ambaixada espanyola, que deu ser alguna cosa així com descomunal.

No es pot perdre el temps. Cal saber les despeses generades pels atletes, i els seus acompanyants (tècnics, federacions, familiars?), polítics, etc. i quanta d'aquestes van ser finançades amb diner públic, bé directament, bé indirectament (subvencions).

Cal aixecar l'estora i netejar tota la brutícia que hi hagi.

Ens hi posem, Alfred i companyia?

Etiquetes de comentaris: ,