dimecres, 21 de juliol del 2004

BORRELL i VIDAL-QUADRAS

Ja ho vaig escriure en un post anterior. Atesos els resultats de les eleccions europees passades, no es pot esperar res de bo per Catalunya del nou Parlament Europeu (PE). Ara s'ha confirmat. En Borrell en serà el President i en Vidal-Quadras, un dels vice-presidents. Quina creu!.

Posats a ser malpensats, que ho som, no és cap coincidència, això. Ara segur que algun imbècil sortirà dient que Catalunya es troba molt ben representada en el PE, perquè cap més regió europea, suposo, compta amb dos membres en la seva mesa. És la típica trampa etnicista. Ningú no discuteix que aquests dos individus siguin ètnicament catalans, fins i tot és possible que tinguin 15 cognoms catalans i cap d'espanyol. Però això no té cap mena d'importància.

Allò que importa no és el passat ètnic del qual un prové, allò que importa és el projecte polític al servei del qual un hom està. I és ben evident que en Borrell i en Vidal-Quadras, poden ser molt ètnicament catalans, però no hi ha cap mena de dubte que el seu projecte polític és la construcció de la nació ecs-panyola. Són, doncs, ecs-panyols "hasta las cachas" com deia el clàssic.. Que no ens facin combregar amb rodes de molí.

En definitiva, doncs, el PE jugarà una carta totalment contrària als interessos de Catalunya. Si més no en els immediats anys. Caldrà estar amatents i tocar la cresta a aquells que s'ho mereixin cada cop que s'ho mereixin.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Tant en Borrell com en Vidal-Quadres són uns grans nacionalistes. Però el seu lema és: sóc una nació.

Saben jugar la carta de la promoció personal, que res te a veure amb nacionalismes ètnics, críptic, iconoclastes, universalistes o primmirats. Aquesta és la seva eficient causa: la seva promoció personal. Res més.
X.B.

2 d’agost del 2004, a les 17:58:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home