dimecres, 25 de gener de 2006

CONTRA LA MANIPULACIÓ

Estic subscrit a un butlletí americà. En l'edició del dimarts ha aparegut un individu que ha escrit un article infumable. He hagut de contestar. Podeu llegir els dos documents: l'article en qüestió i la meva rèplica. He de dir que no és la primera vegada que llegeixo articles d'aquest caire. Els ecspanyols no s'estan de malparlar de Catalunya així que poden en articles de diaris i fins i tot en publicacions acadèmiques. Hauríeu de veure el que arriben a escriure. Fa feredat.


2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Ja coneixia l'article, llegint-lo em ve a la memoria una columna d'El Punt:

http://www.vilaweb.com/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1703934
> Què els cou més

"....allò que més cou als hidalgos de la Raza -de la proposta d'Estatut i de tot allò que tingui a veure amb Catalunya- és el fet, encara viu malgrat ells i malgrat nosaltres, de la llengua catalana. La pervivència d'aquesta és el testimoni flagrant del fracàs de Castella com a Estat modern, incapaç com a tal d'haver deparat a llengües altres que la pròpia sotmeses a la seva fèrula el mateix tracte exterminador que l'anglès ha fet amb el gaèlic o el
francès amb l'occità, el bretó, el mateix català..."

25 de gener de 2006, a les 8:17:00 CET  
Blogger Perot lo Lladre said...

Si per alguna cosa ha servit tot el "follon" del Estatut ha estat per a fer veure a les clares a tot el món, tant del Estat com d'altres països, que la Nueva España es exactament igual que la vella. S'han ensorrat 20 anys de propaganda de la Nueva España que havia tingut molt d'exit al món, perque a la fi s'ha vist que l'exercit es colpista, el PP un partit d'extrema dreta (no de centre-dreta) i el pais en general un cau de feixistes. El editorial d'ahir del New York Times ho explicava bastant a les clares, i altres articles del Economist d'aquestes ültimes setmanes retrataven prou clar l'engany propagandisitc i l'autentica cara del pais.

El fulano que ha iniciat el fil aquest intenta, molt en la linea PP-COPE-Libertad Digital, contrarrestar aquest efecte convertint les victimes en botxins, utilitzant el que va passar aqui durant la Guerra Civil (val a dir que no eren catalans ni catalnaistes el que mes abundava a la CNT o al PCE) a fi de justificar el colpisme militar i pepero. Pero ha estat degudament comtestat per tu mateix i per altres, incloent un missatge sembla que d'un america explicant que si van ajudar a alliberar Croacia o Bosnia tambe poden ajudar a alliberar Catalunya o el Pais Basc. No es res que podem prendre com una doctrina oficial perque es massa simplista, pero si es un indiciatiu de que Espanya pot acabar sent vista com Serbia.

Fins aqui tot correcte. Ara be, l'article del fulano aquest esmenta un tema potencialment perillos per Catalunya i del que ningu a Catalunya en sembla conscient. Es l'ús, teoricament exclusiu, de la llengua catalana a l'ensenyament desde el parvulari fins la universitat. I dic que es potencialment perillos perque l'ensenyament de nens petits en un idioma que no es el seu propi (el de casa seva) es contrari a tots els convenis internacionals sobre la questio i als drets de les minories declarats per la ONU, pel que es podria portar al Govern Catala davant d'un tribunal de drets humans, i pel que se els de la Conviviencia Civica, una organitzacio on hi militen alguns jutges, ho esta preparant. Als USA o a qualsevol pais europeu (llevat potser de França) als parvularis s'hi ensenya en multitu d'idiomes. Sense entrar ara en si aixo es bo o dolent per l'infant, es quelcom de contrari a les modes i a la legislacio actual, i algun dia explotara i sera en contra nostra, pel que mes valdria prevenir que tenir que curar depressa i corrents i amb una imatge internacional, el millor actiu que tenim, embrutada.

25 de gener de 2006, a les 10:39:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home