dissabte, 20 de maig del 2006

ELS IMPORTA UN RAVE, EL NYAP

El pollastre que s'ha muntat amb l'eslògan sociata i la reacció pepera, em ratifica en la meva convicció que els dos partits ecspanyols es retroalimenten amb l'objectiu d'ecspanyolitzar la política catalana. I en aquest escenari, els de CyU i els palanganeros juguen el trist paper del tonto útil.

Fixem-nos-hi. L'eslògan de marres no fa referència en absolut al contingut del nyap, altrament dit Estatut de la Moncloa, dels Troglodites, de la patena o del ribot. S'obvia i queda totalment subordinat a la lògica bipartidista i ecspanyolista, que pretén fer l'abraçada de l'ós a la resta de forces polítiques que també es posicionen pel Sí. O el PSOE o el caos, o ZP o el caos...

Per altra banda, els sociates fan un favor enorme al PP català, a l'impresentable del Piqué. En centrar el seu atac en ell, no només menyspreen CyU -atès que consideren que tard o d'hora acabarà menjant de la seva mà- sinó que magnifiquen, sobredimensionen, la importància del PP català (PPC, altrament conegut com a pesta porcina clàssica), quan realment, en l'escenari polític del Principat, es tracta realment d'un partit alienígena, amb un poder escàs, més virtual que real. Una presència més mediàtica que cap altra cosa... Ni tan sols a nivell de política local juga un paper rellevant.

Als sociates el nyap els importa realment un rave. No és més que un instrument llancívol en la seva lluita pel poder. En aquest sentit, el vot Sí també serà utilitzat contra Catalunya, sense cap mena de dubte: com ho ha estat amb l'estatut del País Valencià (acceptació de l'idioma valencià...), subordinació a la LOFCA, és a dir, subordinació als senyors Rodríguez Ibarra i Chaves, que si no vaig errat són del PSOE. En definitiva, com sempre, la lògica ens diu que els sociates, amb la seva visió ecspanyola de la política catalana, utilitzen l'estatut com una trinxera per assaltar/defensar allò que realment els interessa, el govern de l'estat.

PSOE i PP són dues cares d'una mateixa moneda: Ecspanya. Passa que es distribueixen el paper de poli bo i poli dolent, i compten amb els serveis d'uns lacais que netegen els tolls de sang que queden després de l'interrogatori.

Per Catalunya, Diguem NO!