diumenge, 22 d’octubre del 2006

QUAN EL BORBÓ VA MATAR MITROFAN, L’ÓS BORRATXO

Navegar per internet és genial, tot i que de vegades acabes amb rampes als peus i mal de cap. Però quan val la pena, val la pena. Tot just estava surfejant buscant articles sobre la cimera de Lihti dels Caps d’Estat i de govern de la UE amb el carnisser Putin, quan al The Moscow Times m’he trobat aquesta notícia: “Spanish King Caught in Bear Trap”, que podem traduir com “El rei ecspanyol enxampat en una trampa d’ós”. La notícia no té desperdici. L’article, en anglès, és del periodista Kevin O’Flynn.

Segons sembla, el campechano va viatjar a Rússia el passat mes d’agost. Després de visitar Putin a la seva residència a Sotxi, la família borbònica se’n va anar de cacera a la regió de Vologda. Els organitzadors locals de l’esdeveniment no se’ls va ocórrer res més que emborratxar amb vodka i mel l’ós Mitrofan, i el van deixar anar per l’àrea de cacera. Mitrofan era un ós de tres anys, d’uns 150 kilos de pes i de caràcter alegre i bonàs. Naturalment, la bèstia va ser un objectiu fàcil. Segons l’article” His Majesty Juan Carlos killed Mitrofan with one shot”.

L’article afegeix que en la mateixa cacera, una de les filles del Borbó va matar un altre ós, però que aquest es trobava en estat sobri. La notícia s’ha conegut en els darrers dies i va obligar el Borbó a emetre una declaració, dijous passat, on es negava que ell hagués disparat a cap ós intoxicat.

No és la primera vegada que el Borbó es veu emmerdat en una cacera d’ossos. Ara fa tot just dos anys, l’octubre del 2004, ja va indignar molts romanesos per haver participat en una cacera d’aquestes simpàtiques i entranyables bèsties. Ja ens en vam fer ressò llavors. Però es veu que no aprèn. I aquest estiu hi ha tornat.

El millor de tot plegat, però, es pot llegir en les darreres frases de l’article d’O’Flynn, que reprodueixo íntegrament i per si les mosques, en la seva versió original:

“Real hunters would never do this," said Alexander Vaisman of the World Wildlife Fund. Vaisman said he'd heard of such things, "but it was New Russians, not the King of Spain."

He added that he found it hard to believe that any hunting lodge that would include the King of Spain as its guest would stoop so low. "It's like a five-star hotel inviting a prostitute in from the street," he said.”


Galdós ben galdós.

3 Comments:

Anonymous Anònim said...

Episodios Nacionales de Benito Perez Galdos

22 d’octubre del 2006, a les 11:06:00 CEST  
Blogger Ramon Goma Segui said...

Brillant. Dedicat a tu (amb amistat):
http://tribunaextra.blogspot.com/2006/10/rplica-i-contrarplica-cartes-creuades_21.html

22 d’octubre del 2006, a les 18:25:00 CEST  
Blogger bacus said...

http://absurddiari.blogspot.com/2006/10/ls-torrat-de-vodka-i-el-rei.html

la matança del porc, ai, del bisó..

!!*!!

25 d’octubre del 2006, a les 19:10:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home