dissabte, 28 d’abril del 2007

NOVA ENQUESTA: EL VÍDEO DE LA COMISSARIA DE LES CORTS

La cosa que més crida l'atenció de la història del vídeo de la Comissaria de Les Corts dels Mossos d'Esquadra, és precisament que es faci públic i corri per la xarxa com si es tractés d'un clip musical qualsevol. No podem ser pas innocents i pensar que és casualitat, oi? El greu de tot plegat, pel que fa a aquesta qüestió, és de saber qui l'ha filtrat, no que s'hagi gravat, si no que s'hagi fet públic. A quins interessos obeeix? El fet cert és que l'arribada d'en Xoan a la conselleria està resultant un autèntic despropòsit. D'altra banda, la nova organització del Cos està clarament polititzada, atès que Afers Interiors no depèn d'un càrrec tècnic (policial) sinó d'un polític, directament. I això fa molta pudor. De totes maneres, com a mínim dos dels actuals 9 comissaris del Cos, provenen dels polinazis, i vés a saber quants n'hi ha en els càrrecs immediatament inferiors (intendents i inspectors).

Pel que fa a les imatges del vídeo, jo la veritat, el primer que se m'ocorre és que si un xaval vacil.la com ho fa aquest a quatre polis dins d'una comissaria, no puc ni imaginar què pot fer a qualsevol ciutadà pel carrer. Te l'imagines en una discussió de trànsit? O de veïns? He llegit, que no sentit, perquè no hi ha àudio, que anava pressumint de ser legionario i que per reduir-lo calien quatre policies més i tal i tal. La veritat és que aquest tipus de llenguatge quadra perfectament amb els seus gestos en el vídeo. A Cornellà m'he topat en dues ocasions amb individus semblants, bocagrosses, milhomes, ionquis perduts... i amb el puto tatuatge cutre de la Legió a la part interior de l'avantbraç, i us puc ben jurar que quatre hòsties ben donades és el que es mereixen pel cap baix.

Clar que també pot ser que sigui un tipus normal, i vagi calent per la detenció. Però la veritat, qualsevol persona normal -i per descomptat, qualsevol detingut per qüestions sociopolítiques- que es troba en la situació en què es troba aquest paio, si és capaç de pensar una mica, el que fa és intentar que tot acabi el més aviat possible i que el tanquin a la garjola i el deixin en pau. En tot cas, l'últim que fa és complicar-se més la vida vacil.lant, entre d'altres motius, perquè sap que sempre sortirà perdent (la policia està plena de psicòpates que només esperen que els donin un motiu per alegrar-los el dia). He dit.

Etiquetes de comentaris:

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Deixant de banda el fet de que sempre hi ha qui el poder l'encega, i el fet de tenir un detingut a la teva mercè pot fer sentir a segons qui s'en senti de poderòs, no puc deixar de pensar fins a quin punt algunes de les coses que li passen a aquest cos és conseqüència de la contaminació produïda per l'entrada de membres dels cossos de seguretat espanyols. D'altra banda per molt que l'individu en qüestió es poses com es poses, crec que 3 o 4 policies, es de suposar que en bona forma física haurien de poder reduir-lo sense necessitat de fotre-li una panadera.

30 d’abril del 2007, a les 15:54:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home