dissabte, 23 de juny del 2007

FELICITEM-NOS, BLOGGER EN CATALÀ

M'assabento que el meu estimat editor de blocs, que m'acompanya des del juliol del 2003, ja es troba en català. Faig la prova i SÍ, és veritat. Un deu per la gent que hi hagi fet possible, sigui per interès o per principis. D'aquesta manera la nostra llengua va guanyant petites, mitjanes i algunes grans batalles en la campanya vers la seva normalització en el món de les TIC. Ben segur, també hi ha passos enrere, com per exemple el web del Buenafuente, la nova versió del qual en prescindeix. Però bé, ja sabem de quin peu calça el ximplet de Reus. Tonto.

Allò que m'interessa més, però, és que aquest pas estreny més la corda entorn el coll de la gent d'Apple. Reconec que visc en una contradicció. Si hagués de ser coherent, engegaria els d'Apple a pastar fang per que per tocar-nos la pera, fins i tot han esborrat la bandera catalana de la versió més recent del seu OS. Però no ho faig, i els continuo fidel, però no ho hauria de fer. Són, en aquest aspecte uns putos ecspanyols. Per exemple entrar a l'iTunes ecspanyol és francament dramàtic. Només cal comparar amb els altres stores per veure quina mena de cançons es baixen els ecspanyols -i això que els que ho fan segurament representen un segment mínimament culte i amb cara ulls... imagineu-vos quina fauna deu ser la resta!

Ho diré amb la boca petita, però fa poc he comprat un PC amb el Windows Vista instal.lat per pressions familiars. En un mes m'ha donat més maldecaps que en cinc anys els Macs més vells que tinc. Aquesta petita traïció a la poma, però, no em sap gens de greu. Que es fotin. De totes maneres els Macs encara són majoria a casa, 3 a 1, exactament.

I, per acabar, i amb la boca ben gran, els dic: Gent d'Apple a veure si espavileu i deixeu de tocar el que no sona!

Etiquetes de comentaris: , , ,

3 Comments:

Blogger bacus said...

http://bacus-bacus.blogspot.com/2007/01/vistame-alttab-brut.html

vista multi-lang multi-hang

23 de juny del 2007, a les 22:17:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Hola!
Sols dir-te que existeix un servei de blocs en català que s'anomena "blocat". Segurament l'has sentit anomenar. Et deixo el seu web, per si t'hi vols passar o crear un blog.
http://www.bloc.cat
Salutacions!

29 de juny del 2007, a les 21:03:00 CEST  
Blogger JOSEP said...

Amic anònim.

En sóc plenament conscient, de l'existència de blocat. Com també d'altres serveis tals com Mésvilaweb, tinet, gracianet, balearweb, etc. La meva alegria per la normalització de blogger en cap cas es pot interpretar com un menyspreu envers aquests serveis. Que quedi ben clar!

29 de juny del 2007, a les 21:30:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home