dimecres, 11 de juliol del 2007

EL CUL DE LA JOHANSSON

Que el primer que coneguis d'una noia és el seu cul, no deixa de tenir morbo. Això és precisament el que em va passar amb l'Scarlett Johansson, suposo que com molta altra gent. Em refereixo, és clar a la seqüència inicial de la pel.lícula Lost in Translation (2003).

En la meva experiència cinematogràfica, Lost in Translation ja ocupa un lloc destacat. Fa companyia a pel.lícules tals com Ben-Hur (1959), La aventura del Poseidon (1972), Jaws (1975), Grease (1978), Life of Brian (1979), Alien (1979), Excalibur (1981), i més darrerament, Reservoir Dogs (1992) i, la que per a mi és la millor pel.lícula encara a hores d'ara, que és The Big Lebowski (1998).

Totes aquestes pel.lícules i d'altres, òbviament, formen part de la meva biografia cinematogràfica, que influenciaren la meva infantesa i adolescència -quan anava al cinema amb la família o altres crios- fins arribar a la vida adulta, i fins i tot una d'elles (guess which one?) té molt a veure amb la meva primera vegada.

En el cas de Lost in Translation, va ser la primera pel.lícula que... vaig descarregar d'Internet amb el programa Limewire. Només per aquest petit detall tecnològic, ha passsat a formar part del meu bagatge biogràfic, que ara m'he adonat que comença a ser pesat, sobretot quan et diuen que ets un "vell" amic (;-). Per això el cul de la Johansson ja forma part de la meva vida.

Tota aquesta reflexió ve a tomb per tot l'enrenou que està creant la pel.lícula que en Woody Allen està rodant a Barcelona, i que protagonitza la Johansson.

Respecte aquesta pel.lícula, avui a la Facultat, un col.lega, amb cara certament compungida, em confessava que significarà un gran pas enrere en la normalització del país. Es basava en el fet que donarà una imatge totalment ecspanyola de Barcelona, i que serà una imatge que arribarà a tot el món.

Hi estic parcialment d'acord. Els ecspanyols intentaran donar-li aquesta lectura i la passejaran per totes les ambaixades del món mundial. Serien imbècils si no ho fessin. Però per altra banda, aquest film situarà Barcelona -i Catalunya- encara més en el mapa del món i farà que vinguin més gent i, si bé certament no tots, molts d'ells, quan tornin al seu país comprendran que Catalonia is not Spain. Si més no, de nosaltres depèn que això passi. Si no ho fem nosaltres, no ho farà ningú.

Clar que si Tokyo serà la ciutat associada sempre amb el cul de la Johansson, amb quina part de la seva anatomia s'associarà Barcelona? Reflexionem-hi.

7 Comments:

Anonymous Anònim said...

Macho, tú vives en Matrix.

Sigue con salud!

12 de juliol del 2007, a les 1:50:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Hola Josep,
I el més al·lucinant de tot és que la peli la paguem nosaltres, o és que algú es pot creure que si l'hagues de finançar ell es faria....
:-DDDDDDDDDDDDD


VISCA CATALUNYA 400 GRAMS.

12 de juliol del 2007, a les 9:46:00 CEST  
Blogger bacus said...

Mad max, blade runner (la llarga), un home anomenat cavall, la taronja mecànica, temps moderns i la col.lecció completa dels germans marx.

12 de juliol del 2007, a les 11:38:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

"Blade runner"
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-Rays glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those things will get lost in time like tears in rain. Time to die.

"The Truman Show"

Però per damunt de tot sempre estarà "Groundhog Day".

12 de juliol del 2007, a les 14:27:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Ah i sobre el "guess", veient la foto de l'altre dia i la teva morfologia clarament d'"osito", crec que debia ser "Ben-hur". Ja saps, gladiadors, ...

Com deia el pilot de "Aterriza como puedas" ... "¿Te gustan las películas de gladiadores?. ¿Has estado nunca en una cárcel turca?"

12 de juliol del 2007, a les 23:00:00 CEST  
Blogger bacus said...

Vendrell te que se expulsat del partit i dels salaris que cobra imediatament....
a veure imbecil marxista, d'entrada erc no és el PSAN i el PSOE és un partit capitalista.... el seu puto ajuntament quants serveis te subcontractats ??? la majoria i el bicing és un tinglado d'una empresa exterior...

vendrell és un socialista real i a ERC no hi te lloc ni com a corrent... al monte o a predicar a un altre lloc.... te que ésser expulsat pq que no acata els principis del partit i va foten el subnormal sociata en un sistema capitalista...

Vendrell no te cap lloc a ERC... el marxisme-sociatisme a les catecunbes crec que hauria de auto-expulsar-se i sino patada al cul.

una puta opinió però l'ultim cop vaig deixar de votar erc per estupideses com vendrell i similars.... ERC no és el PSAN... fora.....amb 2 brankes monteu una cabana pels caps de llista i deixeu de tokar la pera..........

13 de juliol del 2007, a les 5:02:00 CEST  
Blogger JOSEP said...

D'acord, Blade Runner també és important! Respecte al guess, dit i fet, t'equivoques de pel.lícula, però no de període històric.

16 de juliol del 2007, a les 21:56:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home