dimecres, 21 de novembre del 2007

IN-DE-PEN-DÈN-CI-A, Sr.Mas, IN-DE-PEN-DÈN-CI-A

Sr. Mas, coneix vostè la paraula independència? És una paraula molt bonica, una paraula esdrúixola, per això va accentuada. Políticament parlant, totes les nacions aspiren a la Independència, que pressuposa la constitució d'un estat sobirà. En les darreres dècades, dotzenes de nacions han accedit a la Independència i han esdevingut, doncs, estats. Però encara hi ha nacions sense estat, nacions, doncs, sense independència. Catalunya, a hores d'ara, és una nació sense estat. És una nació fragmentada en 4 estats, 4 o 5 comunitats autònomes, no sé quantes províncies, un departament....

Tant difícil és comprendre que si es vol renovar el missatge catalanista, la paraula clau és IN-DE-PEN-DÈN-CI-A? Com és possible que si llegim el text de la seva conferència d'ahir, el passem per un processador de textos, i busquem quantes vegades ha emprat aquesta paraula, només trobem que l'ha feta servir UNA vegada, i amb una accepció diferent.

La Casa Gran comença amb mals fonaments. Hi ha errors que no es poden cometre. Com per exemple tornar a l'unitarisme amb les forces negacionistes (PP i PSOE). Qualsevol intent unitarista de reivindicació conjunta, està condemnat al fracàs. Encara no heu après la lliçó del 30 de setembre? Unitarisme amb la diputada Cunillera? Amb el cínic de l'Iceta, que es pensa que som uns passerells?

I perquè caieu sempre en el mateix error de donar més rellevància social, política als sectors no catalanistes, als quals cal convertir en la fe, mentre doneu per suposat, i per tant menyspreeu els sectors patriotes? El vot d'un ecspanyolista val més que el d'un patriota? Realment fa fàstic comprovar que quan es pensen que ets al sac, els polítics passen de tu de forma olímpica!

No, senyor Mas, CDC ha de decidir què vol ser quan sigui gran. I el debat cal centrar-lo en IN-DE-PEN-DÈN-CI-A sí o no. Si realment es vol situar Catalunya al món, només hi ha una única, clara, diàfana, resposta.

Sap quina és, sr. Mas?

Etiquetes de comentaris: ,