dissabte, 12 de juliol de 2008

AUSTIN, TEXAS
Darrerament no paro de viatjar. I ara, la següent destinació serà la ciutat d'Austin, a Texas. El motiu és assistir a la trobada de la Netroots Nation, una iniciativa nascuda fa tres anys, i que anteriorment duia per nom YearlyKos Convention, atès que el seu principal impulsor és un dels blocs més importants de la blogosfera americana i, en conseqüència, mundial, com és el DailyKos, el creador del qual és el blogger Markos Moulitsas Zúniga.

L'objectiu de la trobada és impulsar des de la blogosfera els candidats demòcrates progressistes, i en general, fer que els ciutadans digitals (netizens) progressistes pressionin els decisors públics -i privats- per tal de promocionar polítiques progressistes, tant a nivell individual com col.lectiu.

Naturalment, els Kossacks, com són coneguts els membres d'aquest moviment, es declaren partidaris de Barack Obama, enfront el republicà McCain. Però, també es mostren molt crítics amb els demòcrates moderats, és a dir, amb aquells polítics que malgrat ser del partit demòcrata, juguen amb l'ambigüitat, per exemple, respecte a la continuació de la guerra a l'Iraq, o respecte a altres polítiques de defensa dels drets individuals o en temes com la immigració. Hillary Clinton, era clarament percebuda com una demòcrata moderada, i per això mai va comptar amb el suport d'aquest moviment.

La convenció de l'any passat, celebrada a Chicago, va tenir el seu moment culminant amb el primer debat entre candidats demòcrates a la presidència. Enguany, amb aquest tema resolt de facto, no sé si tindrà tant de ressò mediàtic, tot i que està confirmada la presència de Howard Dean i de Nancy Pelosi, entre d'altres. També la de l'economista Paul Krugman. Qui sap, però, si apareix per sorpresa l'Obama in person! Us imagineu una foto amb l'Obama? Bé, d'aquí a l'eternitat!

La convenció comença el 17 de juliol i acaba el 20. Jo marxo el 16 i torno el 22 de juliol. A més de conèixer la ciutat, intentaré contactar amb diversos moviments digitals, la llista dels quals ja estic acabant d'elaborar. No sé si tindré èxit o si em faran cas.

Naturalment, suposo que hauré de fer l'obligada pedagogia tipus, "I'm a Catalan blogger, yeah, from Catalonia, yeah Barcelona is the capital, and we want to be, and will be, the next state in Europe, yeah".

Espero que aviat, els de la CNN es dignin a fer un reportatge amb cara i ulls del moviment independentista català i que ens acabin situant al mapa, com a Escòcia. Però perquè això sigui possible, ens hem de deixar de pantoxades federalistes, confederalistes o del sumsum korda. Independència, cony! Que és l'única cosa que entén la gent normal! O ets independentista o no els vinguis amb hòsties i coses complicades, que tothom ja té prou problemes (certament alguns més que uns altres). Ho heu sentit, senyors de CDC? A la vostra edat i encara no teniu els dallonses de dir què voleu ser quan sigueu grans? Què sou amics d'en Puigcercós? No si al final resultarà que l'autèntic tapat de CDC era en Putxi i no en Carretero, malgrat tot el que es va dir durant la campanya presidencial d'ERC! Fins que al Carretero se li van omplir els collons i va treure el Sant Cristo Gros! Viure per veure!

Bé, però tornem a Austin. També aprofitaré per comprar-me el nou iPhone G3 i alguna cosa més. A la tornada, passaré pel sempre impressionant aeroport JFK de Nova York, fet que també em crida molt l'atenció, ja que considero que representa una de la modernes catedrals de la globalització.

Ah, i se m'oblidava. A més dels posts que penso escriure utilitzant l'MBA, també faré servir el twitter per anar anunciant petites coses, tot i que no li acabo de veure molta utilitat. Bé, de moment això és tot.

Etiquetes de comentaris: , , , ,

4 Comments:

Blogger Jaume said...

I tot aquests viatjets i trobades sectàries de palles mentals qui te les paga?. De la teva butxaca. Llavors enhorabona per tenir tants calers i ja no dic rés. Si t'ho paga algun dels mgurús que vritiques, llavors a dir el que et diguin que diguis. I si la famosa excusa de que ho paga la universitat per a fer recerca, intercanvis, i bla, bla, bla llavors hauries d'escriure de lo molt malament que està la universitat al nostre país mantenint collonades com aquestes. Més val que et fitxin en alguna tertúlia directament i així no haurem d'anar gastrant diners. El que tant es critica de l'stablishment català en el fons el que es vol és poder-hi sewr. Oi, Sort?

13 de juliol de 2008 a les 12:33:00 CEST  
Blogger Jaume said...

Però de veritat us penseu que això li interessa a algú?. Aquest blog té un ressó extraordinari: 4 gats contats. I així la gran majoria de blogs, pots i altres dèries. Això si: congressos i reunions per par i debatre entre els mateixos 4 gats. Això s'en diu secta i els que en formenpart sectaris. No hi ha més cec que el que no hi vol veure.

13 de juliol de 2008 a les 14:24:00 CEST  
Blogger Josep M Comajuncosas said...

Al senyor Jaume no sé si l'irrita que un compatriota visiti un país de l'eix del mal, o que hi faci proclames sobiranistes en el nostre nom avergonyint-lo, o que critiqui els partits del Zoo, cosa gravíssima i totalment injustificada suposo.

No hi ha pitjor secta que la dels qui no tenen més arguments que la desautorització insultant. Per la resta, en som un munt i força, de lectors. I sí, som gregaris, tots ho som, tu també, però vigila les males companyies xiquet.

Gràcies per la informació al voltant dels blogs polítics americans Josep, hi donaré una ullada ;)

14 de juliol de 2008 a les 11:36:00 CEST  
Anonymous Lluís said...

Bona nit,
Segons en Jaume sóc un sectari més, el 4+1.
El que els fot als partits del Zoo és que hi hagi un flux d'informació, de crítica i de debat que no controlen, i això és el que els blogs fan, estan fora del control dels governants i a l'abast de tot el món. No seré jo el primer de criticar al Bush, perquè l'Obama acabarà fent el mateix quan sigui a dins, però aquell va ser el primer que va dir que abans, això dels blogs no existia, i que amb la guerra de l'Iraq se'ls havia anat de les mans! Per tant, anem bé. Josep vas bé. Continua amb el teu treball, mai se sap com els petits poden influir al món amb les TIC's.
Salut i independència!

14 de juliol de 2008 a les 22:09:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home