dimecres, 12 d’agost del 2009

Dos articles interessants

Darrerament he llegit dos articles interessants. Ambdós tenen en comú la crida a negociar amb organitzacions titllades de terroristes pels poders constituïts. Des del meu punt de vista, llurs autors exhibeixen una actitud realista i proactiva, molt lluny de la demostrada pels governs que s'hi oposen fermament.

El primer article, Hamas 2.0, l'escriu Michael Bröning, membre del Partit Socialdemòcrata alemany. Ha sortit publicat a la prestigiosa revista Foreign Affairs. L'autor fa un balanç de la situació a Gaza i hi percep alguns canvis en l'actitud de Hamas, respecte els seus origens fundacionals.

El segon, escrit pel periodista Paddy Woodworth, aparegut el passat dia 7 a l'International Herald Tribune, fa referència a l'impacte de les darreres accions d'ETA, i posa en qüestió les actituds optimistes del govern ecspanyol respecte a la seva eliminació.

Val a dir que tant Bröning com Woodworth, condemnen taxativament les dues organitzacions, per la qual cosa no se'ls pot titllar de defensors de les seves tesis. Però assenyalen clarament que la via repressiva (militar o policial) no porta enlloc.

Lectura recomanada.

Etiquetes de comentaris: , , , ,

2 Comments:

Anonymous Josep-Empordà said...

Al mon hi ha milions de persones disposades a ajudar en els més variats conflictes, però Catalunya només té als catalans (i jo hi afegiria que per desgràcia, ni tant sols a tots).

12 d’agost del 2009, a les 18:44:00 CEST  
Blogger JOSEP said...

Enfrontaments entre Hamàs i seguidors d'Al-Qaeda a Gaza. La qual cosa confirma el que diu l'article referenciat. Més informació: http://www.3cat24.cat/noticia/400238/mon/Almenys-tretze-morts-en-enfrontaments-a-Gaza-entre-Hamas-i-un-grup-proxim-a-Al-Qaeda

15 d’agost del 2009, a les 2:31:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home