dimecres, 22 de juliol del 2009

CRIMINALITZAR LA CATALANOFÒBIA
Crònica personal de l'acte de Reagrupament a l'Hospitalet de Llobregat

Un acte reeixit. Amb una assistència massiva que omplí la quasi totalitat de les butaques de l'Auditori. Un Joan Carretero amb un discurs ben estructurat i clar. En definitiva una vesprada completa, amb sopar posterior inclòs. No tenia cap mena de dubte que el resultat seria aquest. I ho va ser. El primer acte públic de Reagrupament a l'Hospitalet de Llobregat -i del Baix Llobregat- va ser, doncs, tot un èxit.

Abans de la intervenció, llarga però en cap cas pesada, de Carretero, vam passar el vídeo del President Barrera que fa poc va penjar l'Enric Borràs al seu bloc i del qual ja em vaig fer ressò en un post anterior. Aplaudiments.

Després prop d'una hora de discurs sense cap vacil.lació ni dubte. Posant els punts sobre les ís. Com quan va dir que els catalans no podem esperar rebre un tractament especial dels europeus i de la resta del món. És a dir, no existeix l'especificitat catalana: no podem aspirar a tenir seleccions si no som un estat, no podem aspirar a l'oficialitat del català, si no som un estat.

No podem aspirar a tenir una cadira al Consell de Ministres de la UE si no som un estat, etc. Exacte. Hi ha gent que prefereix canviar Europa i el Món abans que fer que Catalunya segueixi els camins que altres pobles han seguit per accedir a la independència. Si se n'ha de ser de pallús. No és el món qui s'adapta a la Catalunya autonòmica. És Catalunya que ha de decidir què vol ser quan sigui gran: si una comunitat autònoma de règim comú -al mateix nivell que Ceuta, Melilla o Múrcia, per exemple. O un estat independent, una república constitucional i democràtica. És molt senzill, no costa entendre-ho.

Més. Carretero va demanar que es criminalitzi la catalanofòbia. Moltes declaracions que es fan avui en dia a l'Estat ecspanyol, si substituïssim catalans per jueus, serien titllades sense cap mena de dubte d'antisemites i objecte d'encausament judicial. Però amb Catalunya, el català i els catalans, no hi ha cap perill. Poden menysprear-nos i insultar-nos tant com vulguin, perqu el Fiscal General de Catalunya, és un funcionari ecspanyol, i no pas una persona compromesa amb el país. De fet, més que per protegir els drets dels catalans i les catalanes, la fiscalia està per aprofundir en la nostra manca de llibertats i de drets. Ja ho vaig dir en un post anterior (jo, no en Carretero): una de les primeres mesures del govern republicà català, serà incloure la catalanofòbia en el codi penal. I al primer que faci brometes, li caurà el pèl. Cal dir, clar i alt, que la catalanofòbia és la ideologia de masses del nacionalisme ecspanyol, com ja fa molt anys va estudiar el sociòleg andalús Javier Pulido.

Carretero va parlar de moltes altres coses, i fins i tot es referí breument a aquesta nova frikada de l'independentisme gradualista. Amb ironia, va preguntar-se si els seus promotors pensaven en el 3014, per proclamar la independència...

Després de la seva intervenció, com sempre, intervenció dels assistents, molts dels quals demanaren que s'avanci en la confluència dels nombrossíssims grups i grupets independentistes envers una candidatura transversal. Noms com els de Joan Laporta, Enric Canela o Santiago Espot, s'hi pronunciaren. Carretero va mostrar clarament una actitud de col.laboració i d'obertura envers aquestes i altres iniciatives, però va deixar ben clar que no es tracta de fer pactes per dalt per tal de distribuir-se els càrrecs, sinó que cal treballar des de la base i que seran els militants qui triaran els seus candidats a formar part de les candidatures electorals futures.

En definitiva, un bon inici que ara cal completar amb les activitats al voltant de la Diada i la preparació de l'Assemblea Nacional o Congrés Constituent de principis del mes d'octubre.

Etiquetes de comentaris: , , , , , , , ,

6 Comments:

Blogger JOSEP said...

Tot just acabo de penjar el post i llegeixo a Vilaweb que l'Audiència de Girona reobre la causa conta Carretero per prevaricació. Ja ho veieu, doncs, els ecspanyols ja comencen l'ofensiva contra qui perceben un enemic ferotge. I serà una ofensiva per terra, mar i aire...

22 de juliol del 2009, a les 17:11:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Plagiant sense permís el títol de la Gabancho, llegint el teu post tens veritablement la sensació que, ara sí, s'està escribint la crònica de la independència.
Així ho espero.
Sobre el tema judicial suposo que en Joan haurà rebut la notícia amb una gran alegria i ho haurà posat a la columna dels serveis mediàtics gratuïts. És una sort, no ho dubteu.

22 de juliol del 2009, a les 20:41:00 CEST  
Blogger GOS GÀNGUIL said...

Companys! Lo d´avui és una gran notícia! Senyal inequívoc que anem mooolt bé i que els hi fem pànic!!
Salut i Pàtria!

P.S. Felicitats per l´èxit de l´acte!

23 de juliol del 2009, a les 2:04:00 CEST  
Blogger Alexandre Pineda i Fortuny said...

De la reoberta d'un procés ja tancat, de quan era batlle de Puigcerdà, no és res més que un acte polític. Com expressen d'altres penso que és un bon simptoma de que estem en bon camí.

23 de juliol del 2009, a les 12:02:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Está bien que el autor del blog deba aprobar todos los comentarios, dice mucho de su capacidad para aceptar la libertad de expresión.

Yo tengo varias preguntas por hacer:
1ª ¿cual es el principal escollo para la consecución de la independencia de Cataluña?
a) la malvada España imperialista.
b) que los catalanes independentistas son minoría.
2º ¿cual es el principal escollo para que en Cataluña se imponga el catalán como única lengua?
a) la malvada España que quiere imponer su imperialista idioma.
b)que la mayoría de los catalanes son castellanoparlantes.

Creo que creis y os habeis inventado a un malvado enemigo que está a kilómetros (malvadeando por Madrid contra el pacífico, tolerante y democrático pueblo catalán) y no os dais cuenta que vuestro "enemigo" puede ser vuestro vecino y que lo teneis a metros y/o a centímetros (¿tus primos?¿tus padres?¿tus amigos?¿tus hermanos?¿todos quieren la independencia?)... no son los madrileños los que quieren que Cataluña sea parte de España (si se hiciera una encuesta te sorprenderías)...son la mayoría de los catalanes.
Lo siento por tí, pero no puedes luchar contra los deseos de los catalanes esgrimiendo que luchas "por los derechos de los catalanes"... es como los etarras ¿si luchan "por el pueblo vasco", porque no escuchan que el pueblo vasco quiere que dejen de "luchar" (matar inocentes)?
Mañana por la mañana, levantaté y baja a la calle y escucha, y piensa que para conseguir lo que quieres deberás conseguir que lo que quieren los demás, la gran mayoría, sea prohibido y sometido a tu voluntad ¿y en eso consiste "la libertad" de Cataluña?
En cuanto a que a un político (no se ni quien es, la verdad) ha sido acusado de prevaricación, tal vez te caiga muy bien, tal vez dice "valientemente" lo que quieres escuchar...pero en esto de las "prevaricaciones" da igual la nacionalidad presente y futura, real o deseada, da igual que sea de Madrid o de Puigcerdà... almenos duda

24 de juliol del 2009, a les 8:11:00 CEST  
Blogger JOSEP said...

Anònim ecspanyol,

Tota aquesta palla mental se soluciona molt ràpidament. Si tan ecspanyols som els catalans, perquè el govern ecspanyol no deixa que exercim el dret de decidir si ho volem continuar sent? És que té por del resultat?

Au, demòcrata, demana al teu govern estimat que es mulli i se la jugui. M'aposto un pèsol que no tindrà collons de fer-ho.

(Entre d'altres raons, perquè són uns covards)

24 de juliol del 2009, a les 14:48:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home