divendres, 2 de juliol del 2010

ADREÇA

M'adreço a tots aquells companys i a totes aquelles companyes de Reagrupament i catalans i catalanes en general, que s'han sentit ofesos per un post que vaig penjar ara fa uns dies en relació a la manifestació convocada per al proper dia 10 de juliol.

Considero que els termes en els quals em vaig expressar, a títol individual, atès que ho vaig fer en el meu bloc personal, no van ser els correctes per a una persona que té l'honor i el repte d'ostentar part d'una representació col.lectiva. En aquest sentit, doncs, demano excuses.

Penso que hauria hagut de fer un esforç de convenciment més reflexiu, aportant arguments substantius de perquè considero que la del dia 10 de juliol, era i a hores d'ara continua sent, una manifestació-trampa.

No vull entrar ara en aquests arguments, perquè no correspon al contingut d'aquest escrit. Únicament diré que considero que la previsible mobilització massiva de milers de Patriotes serà llegida i venuda pels principals mitjans de comunicació com un acte de suport al sr. Montilla i a l'estatut d'autonomia del 2006. I això és un favor que farem als espanyols. En una societat mediàtica, allò que realment compta és el que es transmet a través dels mitjans, per molt que la realitat mediàtica poc tingui a veure amb la realitat a peu de carrer. (L'única manera de contrarestar la realitat mediàtica és la realitat democràtica, que és omplir les urnes de vots).

Aquesta constatació que considero una obvietat, he comprovat en les darreres hores que no és compartida per reagrupats i reagrupades, així com també per amics i amigues en general que m'han manifestat la seva perplexitat i en no pocs casos la seva indignació pel meu post. Tots ells i totes elles consideren que, malgrat tot, cal sortir al carrer i omplir la manifestació d'estelades. Ho respecto, i per això repeteixo les meves excuses, a tots els que s'han sentit ofesos, reagrupats o no, als companys i companyes de la Junta Directiva Nacional i al nostre President.

Josep Sort

Etiquetes de comentaris:

16 Comments:

Anonymous Indigeta said...

Potser el que hauries de fer no és demanar disculpes als teus companys de reagrupament, sino a tothom que no és de reagrupament i no te cap obligació de ser-ho i vares insultar greument.

Però tu mateix, eh?, és cosa teua, tu sabrás el que ens diras a alguns el dia que ens trobem a qualsevol lloc. Tu sabrás si a partir d'ara et podrás possar cara a cara i xerrar com si no res amb gent que creiam que eram en certa messura "amics".

2 de juliol del 2010, a les 9:28:00 CEST  
Anonymous Gerard said...

Cal que els crits més constants de la manifestació siguin: independència, estat propi, som una nació, autodeterminació,...

I, alhora, visualitzar la unitat de Democràcia Catalana amb Reagrupament i d'altres forces o persones.

Salutacions i mercès pel canvi.

2 de juliol del 2010, a les 9:30:00 CEST  
Anonymous Manel des de l'Exili said...

Endavant Josep!!

2 de juliol del 2010, a les 10:50:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Enhorabona per la rectificació! En sortim més reforçats tan reagrupats en concret com independentistes en general.

2 de juliol del 2010, a les 12:01:00 CEST  
Anonymous Independentistes al carrer. said...

Senyor Sort, sigui manifestació-trampa o no, cal que els independentistes hi siguin pel bé i el futur del país.Si és, com pretén ser, multitudinària, allà hi serem tots per a intentar apropar gent a l'independentisme, gent que ara ha vist com li han estripat el federalisme i que cal canviar-los al nostre bàndol per a aconseguir el que, al cap i a la fi, els que serem a la manifestació i vostè volem, la independència.
I s'haurà d'aconseguir al carrer.Unint gent de tots els colors : socialistes,convergents,d'Esquerra, etc.La independència no s'aconseguirà des d'un pedestal intentant alliçonar i fent discursos clarament hostils cap a els manifestants.Haurien de sortir al carrer i venir a la manifestació, és hora que l'independentisme surti de l'armari i no només vagi i es dediqui a actes d'autoconsum.

2 de juliol del 2010, a les 12:15:00 CEST  
Blogger Dessmond said...

Josep,
Hem de guardar les formes si volem guanyar la batalla final. És la única forma de generar confiança al voltant del projecte que hom representa. I l'hem de guanyar perquè no tenim altra sortida més honorable.

2 de juliol del 2010, a les 12:15:00 CEST  
Blogger Jesús (Xess) said...

L'escrit d'avui t'honora.

Per la part que em toca: gràcies i perdonat ;P

2 de juliol del 2010, a les 13:54:00 CEST  
Anonymous Quim Llamusí said...

Amic Josep, tens raó quan dius que pot la del 10-J pot ser una "manifestació-trampa", perquè l'han preparada amb la pretensió de mostra a Espanya el recolzament del poble català a l'Estatut i als seus representants institucionals. Però en política s'han d'aprofitar les oportunitats, i aquesta serà excepcional, perquè tot el món estarà pendent del que passa a Barcelona. T'imagines un crit unànim de LAPORTA PRESIDENT, CATALUNYA INDEPENDENT!!!?? No creus que, tal com estan els ànims, només caldrà iniciar la proclama i tothom la seguirà? Pots tancar els ulls, per un moment, i veure la cara que posarien en Montilla, en Mas i companyia?

2 de juliol del 2010, a les 16:43:00 CEST  
Blogger Peret del Fluvià said...

Crec que hem d'anar a la mani, amb símbols de Reagrupament (i estelades) i consignes ben triades, el més a prop possible de la capçalera i repartint octavilles amb els objectius i principals punts, per que la gent no ens coneix. I a la web de Reagrupament, per cert, posar-hi en el lloc de més visibilitat els mateixos punts que ens fan(per desgràcia) únics i seriosos, en un menú intuitiu, ràpit, fàcil d'entendre i amb els arguments clars i simplificats: que la gent ho tingui fàcil en identificar Reagrupament amb patriotisme, independència, honestedad i treball.

2 de juliol del 2010, a les 18:13:00 CEST  
Blogger Carme Vilar said...

No serà cap moviment de suport a l'estatut i això ho sabem tu, jo i ho sap tothom. Que no escoltes la gent? Aquest estatut està mort i enterrat. Ara ja ningú ens aturarà en el procés cap a la Independència.

I a la manifestació els que encara no n'estan convençuts els acabarem de convèncer, és la nostra responsabilitat i la nostra feina. Quedant-nos a casa no fem cap favor al país, ans al contrari li estem fent als qui fem nosa (PSC, PP i tots els que no volen sentir parlar de la Independència.

2 de juliol del 2010, a les 18:25:00 CEST  
Anonymous Torsimany said...

Gràcies, Josep

2 de juliol del 2010, a les 19:56:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Jo no hem vaig sentir ofés. T'adjunte la meva opinió de la mani del dia 10:
És necessari que a la manifestació del dia 10 de juliol 2010 queden molt diferenciades quatre parts
0) La pancarta del Montilla, una senyera MUDA només compta per espantar molts nacionalistes emprenyats.
1) Els que van sota el lema d'Omnium: SOM UNA NACIÓ. NOSALTRES DECIDIM. Podem decidir si volem la casa gran o menuda, el magatzem nuclear o la línia de molt alta tensió, com pintarem el Parlament, si anirem a veure les regates o el torneu Godó en que vindran membres de la família real etc.
2) Els que van mes enllà amb la PDD: SOM UNA NACIÓ. NOSALTRES DECIDIM: INDEPENDÈNCIA. Independència demanada incansablement pel poble sobirà pels carrers, ciutats europees, consultes i referèndums mentre la classe política es grata els cataplins al Parlament esperant que reunisquen 250.000 o 2.500.000 o 25.000.000 signatures .
3) Els que creiem que les eleccions al Parlament de Catalunya han de servir per a que una candidatura transversal compromesa amb la Nació Catalana declari la INDEPENDÈNCIA de Catalunya: PARLAMENT SOBIRÀ. INDEPENDÈNCIA I REPÚBLICA CATALANA, per exemple.
Hem de intentar que aquest tercer grup sigui el majoritari i fer la opció independentista visible a la societat catalana.

2 de juliol del 2010, a les 20:00:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Totalment d'acord. Des del primer moment he estat defensant aquesta posició. No podem caure en la seva trampa. Demostrem, com tu dius, el que volem, a les properes eleccions que llavors no podran, els mitjans de comunicació d'aquí i d'allà, manipular-ho. Em produeix tristesa veure com Omnium cultural i altres encara surten al carrer a defensar que som un nació. Sembla que ni nosaltres mateixos no ens ho creiem. Quants anys fa del Som una Nació del Camp del Barça? Moooolts i encara som al mateix lloc. Si sortim(no ara, és clar, que és quan ells volen) que sigui amb el crit contundent i irrenunciable de INDEPENDÈNCIA!!
Gràcies Josep pels teus escrits i endavant.
Mònica

2 de juliol del 2010, a les 22:37:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Orellut, que t'han tibat les orelles? Ai, ai, ai que no sortiràs a la foto i hauràs de tornar a escurar fusells...

2 de juliol del 2010, a les 23:32:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Jo penso el mateix que tu, josep, i penso votar independencia, a on sigui, pero independencia, i si pot ser tots els vots al mateix sac. La manifestació, no ens fara lliures, el vot a les urnes si.Quan mes soroll fem mes previnguts estaran els nostres enemics.L'ideal sería assolir, l'independencia per sorpresa, amb els vots dels catalans ben posats a on toqui,i que els espanyols no tinguin massa temps per reaccionar.

3 de juliol del 2010, a les 9:22:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

No estic d'acord amb els que diuen que els independentistes no hem de fer res a la manifestació, al contrari l'hem d'aprofitar! És la primera ocasió per derrotar d'una manera clara als unionistes, i no la podem deixar escapar. Els Mas, Montilla i companyia pretenen manipular la manifestació per donar una imatge de defensa de l'Estatut. Doncs no els ho permetrem! Serà la seva primera gran derrota i la nostra primera gran victòria! I per això i hem de ser tots! No podem cometre l'error de no ser-hi. Quina estratègia seria la de no presentar-se al camp de batalla? !!! Per a arribar a la independència, ens cal estratègia, i una oportunitat que se'ns brinda així, no la podem deixar escapar! És una batalla que ens cal guanyar! I la guanyarem de forma contundent si hi som TOTS.

Si algú no s'ha de sentir còmode a la mani 10-J han de ser precisament els unionistes. Nosaltres ens hem de sentir incòmodes de sortir per la independència de Catalunya? Serem una majoria immensa, i els unionistes quedaran superats i engollits! Hem de pensar que NOSALTRES HI SEREM I EN TREUREM PROFIT: QUEDARÀ BEN CLAR QUE JA SOM UNA MAJORIA QUE VOLEM LA INDEPENDÈNCIA ! Hem de pensar únicament en el nostre objectiu! No crec a més que els unionistes, per més que mirin de manipular, en treguin cap profit d'una manifestació, perquè encara que la intentin controlar se'ls escapa del seu control. La societat civil porta la davantera ara mateix. Ara es veu com les consultes han ajudat molt per a tenir aquest avantatge davant dels unionistes. Quin profit en pot treure un unionista si el crit unànim de la manifestació és per la independència? Més aviat el contrari! El dia 10-J la victòria serà nostra i tothom ho veurà que a Catalunya s'aposta per la independència, aquí i a tota Europa i tot el món!

La propera victòria serà a les Eleccions al Parlament (encara que cap enquesta digui això, però és clar, què voleu que diguin!), i la última victòria serà la proclamació de l'Estat Català! Ja ho tenim a tocar !!!!

Cal però, no fallar el dia 10! TOTS A LA MANI! Reagrupament amb Carretero i Democràcia Catalana amb Laporta! Ningú hi pot faltar!

ADÉU ESPANYA !!!! VISCA CATALUNYA LLIURE !!!!

Salutacions i endavant!

3 de juliol del 2010, a les 18:00:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home