dijous, 13 d’octubre del 2005

LA TRAMPA D'EN SOPENA

Que l'Enric Sopena és un periodista orgànic, a més de poder fàctic de la comunicació a Catalunya i a l'Estat ecspanyol, és públic i notori. Per això, els seus articles o declaracions tenen una importància considerable. No cal oblidar que ell era el director de TVE quan el PSOE va organitzar el referèndum sobre l'Otan el 1985, recordat com un dels exemples màxims de manipulació mediàtica contemporània.

Doncs bé, en un article a El Periódico de Catalunya -on si no?- adverteix que, com si hagués llegit el post que vaig penjar ahir, cal ajudar Zapatero. Senyal que, el que jo denomino Operació Casado existeix d'una manera o una altra.

Però el que m'ha cridat més l'atenció de l'articulet en qüestió és la següent frase: "Ara toca fer pinya amb Zapatero fent més fàcil l'aprovació de l'Estatut".

Aaah, com diu en Ferran Monegal, "fent més fàcil", com se't veu el llautó. Exigeixes clarament una baixada de pantalons de tot el Parlament de Catalunya, per tal de beneficiar un col.lega. Que n'ets de trapella, Sopena!

Penso que si els autonomistes voleu encara conservar el coll, el més fàcil, és aprovar l'Estatut tal i com està, en un procés ràpid, que situï l'aprovació el més lluny possible de les properes eleccions ecspanyoles, perquè no hi ha cap mena de dubte que quant més s'allargi el debat estatutari, més vots aniran guanyant els peperos, i els sociates us quedareu amb el cul enlaire. Si el PSC el va votar al Parlament del Parc, no hi ha cap raó perquè el PSOE no el voti al Parlament dels lleons. O si no que parteixin peres d'una punyetera vegada, que els catalans no hem de patir els problemes psicològics d'identitat d'aquells que, pressumptament, no tenen clar quina és la seva Pàtria.