dijous, 31 d’agost del 2006

LA LLIGA DE FUTBOL DE CATALUNYA

En anteriors posts he parlat sobre la meva visió del que hauria de ser la Lliga de Futbol de Catalunya. Ara hi torno. Aprofitant l'inici de la temporada, he seleccionat els 20 equips més destacats de la temporada anterior a la 1, 2A i 2B, de la LFP ecspanyola, i al llarg de la present temporada 2006-07, en faré un seguiment dels seus resultats.
(Foto: Plantilla de l'Alacant)

Penso que aquest campionat seria altament competitiu a escala europea, perquè hi participarien molts equips amb experiència internacional, i en conseqüència, no tindria res a envejar a la immensa majoria de lligues europees. Per altra banda, tindria l'enorme avantatge de treure'ns del damunt l'enorme pes del madrilenyisme diari, aquesta xacra casposa, cutre i fatxa que omple totes les estructures del futbol ecspanyol. Un altre avantatge és que seria una veritable lliga de país, que ens permetria anar de nord a sud. Certament hi hauria territoris, com la Catalunya Nord, la Franja, les comarques de Girona, o les illes de Menorca i Eivissa, que no tindrien presència, en aquesta edició, però res no impedeix que les tinguin en les properes si els seus equips s'ho guanyen. Per altra banda, quelcom que considero clau: el Barça passaria de ser "més que un club" a ser "un club més". Aquest fet el considero estratègic atès que, malgrat que sóc un abrandat culé, abans sóc català i molt sovint penso que algú vol utilitzar el Barça com un succedani de la selecció catalana. I això és totalment i rotundament fals. Cada cosa és cada cosa. I el Barça és un instrument clau per fer conèixer Catalunya al món, però no és Catalunya. N'és una porció. Per dir-ho més clar: hi ha molts jugadors que no són del Barça que matarien per jugar a la selecció catalana, mentre que hi ha jugadors del Barça que sembla que formar part de la selecció els fa com nosa. No cal posar noms, oi?

(Foto: Gran triomf del Nàstic al Lluís Companys, contra l'Espanyol)

Aspectes tècnics
- He escollit tots els equips catalans de 1 i 2A i els deu catalans més ben classificats de la 2B.
- Òbviament, els filials no compten per a la Sèrie A, i passen directament a la Sèrie B.
- Atès que a 2A hi ha 22 equips, i doncs, es juguen 4 partits més, considero que el més just és que quan se sàpiga la classificació final, per sorteig s'eliminin quatre jornades. Dues com a local i dues com a visitant. Els resultats d'aquestes jornades, doncs, es restaran del resultat final dels equips provinents d'aquesta categoria.

Classificació 1a Jornada
Badalona 3+2
Barcelona 3+1
València 3+1
Nàstic 3+1
Benidorm 3+1
Terrassa 3+1
Mallorca 1
Elx 1
Castelló 1
L'Hospitalet 1
Vila-real 1
Alacant 0-1
Alcoià 0-1
Lleida 0-1
Espanyol 0-1
Hèrcules 0-1
Sant Andreu 0-2
Gramenet 0-2
Vila-Joiosa 0-2
Llevant 0-4

En seguirem parlant.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

i el club Europa de gracià què?? el Barça tb és un club més de la ciutat, ja que l'espanyol pasarà a ser un club de l'hospitalet.

et felicitu per la gran idea que has tingut...

3 de setembre del 2006, a les 12:53:00 CEST  
Blogger JOSEP said...

Benvolgut anònim,

Gràcies pel teu suport. Els equips triats són els 20 millor catalans classificats de la temporada passada, de 1a, 2a i 2B. Malauradament l'Europa no és cap d'aquests. A mi també m'hagués agradat que hi figurés, però...

3 de setembre del 2006, a les 13:43:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home