diumenge, 14 d’octubre del 2007

DUES ENTREVISTES, DOS MONS

Divendres vaig llegir l'entrevista a en Joan Puigcercós a El Temps. Immediatament vaig voler replicar-la en un post... però me'n vaig estar. Vaig comptar fins a 143.847 i ho vaig deixar per inútil.

Ara fa uns minuts, acabo de llegir l'entrevista a en Joan Carretero a El Punt. Com la nit i el dia. L'ex-conseller posa el dit en la nafra: "s'està produint un procés de devaluació ideològica", per tal que Esquerra pugui ser més assimilable pel sistema, és a dir, pels poders fàctics. Clavat, exacte, precís. En una paraula, científic. El millor de tot és al final, quan diu que les dues paraules inassimilables pel sistema són "Republicana" i "Catalunya", atès que la paraula "Esquerra" no fa gens de por al sistema. De fet, no li representa cap perill, ans més aviat el contrari: una nova oportunitat per continuar acumulant capital.

Que el sector EE (Euskadiko Ezkerra) que actualment dirigeix ERC, perquè cada cop és més clar que va a mig termini a una convergència orgànica amb el PSC/PSOE, posi com a punta de llança els alcaldes i regidors en el seu atac contra RCAT I EI, ens mostra clarament que per ell, el que realment importa és la moqueta de les institucions i l'entrisme al preu que sigui.

Dit sigui de passada, també demostra que els euskadikos han interioritzat el model de poder local ecspanyol, nefast, per oligàrquic i antidemocràtic, que converteix l'alcalde en un petit dictador i els regidors en els seus acòlits. Sobre la necessitat de reformar el model de poder local català, fent-lo més obert i democràtic, ja me n'ocuparé en un proper post.

Dit d'una altra manera, els ciutadans els importa un rave. On hi hagi un alcalde, sobren els ciutadans i, encara més, els militants de base. I dic això, malgrat que entre els signants hi ha persones que respecto i que fins i tot estimo (com en Paco i en David).

Si a això hi afegim que, segons sembla, les relacions amb
algunes de les plataformes sobiranistes comencen a trontollar, tal i com explica en Toni Aira en el seu bloc, podem concloure que el pacte de sang entre el montillisme i el liquidacionisme a ERC és ben ferm i que va a tot drap. Per això és tan important fer un canvi en la direcció d'ERC, i abans, aconseguir un triomf incontestable en la Conferència Nacional del proper dia 20.

PD. Llegeixo a l'Avui que la direcció EE (liquidacionista) d'ERC, titlla l'esmena a la totalitat d'RCAT de prepolítica, i a les esmenes parcials d'EI, d'infantils. Quin riure! Seguint aquesta lògica, l'única denominació que hauria de rebre la ponència ofiicial hauria de ser postpolítica, perquè hi ha una total i rotunda renúncia al debat ideològic i un acomodament descarat a l'statu quo.

Etiquetes de comentaris: , , , ,

1 Comments:

Blogger bacus said...

""reforçar la dimensió d’ERC com a partit gran, de govern i gradualista, seran benvingudes, però totes aquelles que ens allunyin de la majoria i que continuïn condemnant l’independentisme polític a una expressió marginal i adolescent fan un flac favor al país."" trastamara ha dit...

ens allunyin de la majoria ?? anem perden vots des de les últimes a la generalitat.

comparar el sou de conseller amb el de professor de català és infantil.... i tant.
Visca la menjadora...... Visca el País.

15 d’octubre del 2007, a les 0:45:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home