dimecres, 11 d’abril del 2007

US CONVIDO

a signar aquesta petició penjada en la columna del costat, per tal que l'exercici del dret inalienable d'autodeterminació del conjunt del poble català, es pugui portar a terme pacíficament. L'únic que heu de fer és signar en la casella amb el vostre nom i cognom i població.

Amb aquesta iniciativa d'activisme digital, només vull col.laborar en l'inajornable necessitat de sacsejar les consciències i engrescar tota la gent possible a mobilitzar-se per aconseguir la nostra independència i tancar d'una vegada per sempre la patètica agonia de l'autonomisme claudicant, que només està a l'espera de rebre el tret de gràcia per part del Tribunal Constitucional ecspanyol.

Aquesta iniciativa la faig a nivell estrictament individual i vull deixar ben clar que en cap cas es contraposa a les que estan sorgint o ja s'han anunciat públicament. Tot el contrari, totes elles tenen el meu suport entusiasta.


S'ha acabat el bròquil!

REFERÈNDUM D'AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA


Sr. José Luís Rodríguez Zapatero, president del govern espanyol,

L'autodeterminació dels pobles és un dret inalienable que en els darrers anys ha estat emprat per moltes nacions per determinar el seu estatus polític i, en molts casos, per accedir a la seva independència i, en conseqüència, ha comportat la creació d'un nou estat.

Per tal de portar a terme el procés d'autodeterminació de forma pacífica, és imprescindible que els pobles o nacions que volen exercir-lo, no només tinguin el dret a fer-ho, sinó també que el puguin portar a terme de forma efectiva.

Un instrument per exercir l'autodeterminació són els referèndums, en els quals els ciutadans amb dret de vot, són cridats a votar entorn una pregunta o una decisió a prendre.

En l'actualitat, a l'estat espanyol, l'autorització per a la convocatòria de consultes populars és una competència exclusiva de l'Estat, és a dir, del poder central. Donat que aquesta exclusivitat és del tot anti-democràtica, i tenint en compte que en la política comparada trobem molts casos en els quals aquesta competència és compartida amb els nivells territorials, fins al nivell local,

En conseqüència,

PETICIÓ

Els sota-signants ens adrecem a vostè per tal que en el termini de tres mesos a un any, comptables a partir del dia 12.09.2007, procedeixi a impulsar la modificació de la legislació corresponent, per tal que

a) Les comunitats autònomes de Catalunya, Illes Balears i Comunitat Valenciana, a través dels seus òrgans polítics, puguin convocar referèndums d'autodeterminació.

b) Els 64 municipis que formen la Franja de Ponent, situada actualment a l'interior de la comunitat autònoma d'Aragó, a través dels seus òrgans polítics corresponents, puguin convocar referèndums d'autodeterminació.

c) Els nuclis de població catalanoparlant dels municipis de Iecla, Jumella i Favanella, situats actualment a l'interior de la comunitat autònoma de la Regió de Múrcia, a través dels seus òrgans polítics corresponents, puguin convocar referèndums d'autodeterminació.

Etiquetes de comentaris: , ,