divendres, 13 de març del 2009

WEBS ELECTORALS

Acabo de publicar en el bloc acadèmic una anàlisi del web electoral del candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa. Concloc que és un web que recull algunes referències barackobamanianes (per exemple els donatius econòmics), però no altres referents com la importància de l'audio i la imatge. És un web bastant auster i molt en la línia de la imatge corporativa de CiU, cosa que sorprèn si es té en compte que s'ha venut el fitxatge de Tremosa com el d'un independent.

Un altre tret que destaco és que és un web sense navalla. Vull dir que no ataca als seus adversaris (segurament no l'ha encarregat en Madí). Em jugo un pèsol que els partitis ecspanyols, embriacs com estan pels resultats d'Euskadi -tots ells sense excepció- aniran a sac en les properes eleccions, ni que siguin les europees. 

Els sociates, amb el seu cinisme habitual, es remetran a la crisi econòmica com a argument últim i naturalment a les acusacions d'insolidaritat, i tota la faramalla habitual que utilitzen. Per la seva banda, els peperos aniran de cap pel tema de la immigració i la persecució de la llengua ecspanyola i tota la merda associada a les seves parides. 

En aquest escenari, en Tremosa si fonamenta la seva campanya en parlar dels containers del port, dels slots de l'aeroport, i de les vies del TGV, segurament tindrà una audiència, però estic segur que serà bastant minoritària (bàsicament la classe empresarial, petita i mitjana). Per altra banda, els containers, no voten.

Ja veurem per on surten els d'ERC. No sé si el web del grup de suport serà la de campanya, jo espero que no, perquè sino seria d'un patetisme incommensurable!