diumenge, 8 de març del 2009

DECLARACIONS DE HILLARY CLINTON

Un dels episodis rellevants de la setmana que avui s'acaba, han estat les declaracions de la Secretària d'Estat, Hillary Clinton, a la seu del Parlament Europeu, a Brussel.les. Van ser fetes un dia després que una delegació dels Deu Mil presentéssim oficialment la iniciativa de la manifestació a diversos eurodiputats. 

Una servidora, que va formar part de l'esmentada delegació, va poder veure els preparatius de l'acte i fins i tot passejar-se per l'escenari. Concretament vaig veure com treien d'un taxi -la imatge era una mica cutre, s'ha de reconèixer- la bandera americana que apareix al fons de la foto que il.lustra aquest post.

En el web del Parlament Europeu, he trobat la relació cronològica de la visita de la Sra. Clinton, i de la roda de premsa. En destaco el següent fragment:

0:02'45'' Question by young lady "I'd like to know whether you and the US support the increasing autonomy and eventual independence of European Nations, such as Wales , Scotland and Catalonia?

0:03'00'' Hillary Clinton "I am not going to interfere in the internal affairs of any European country".

Per la seva banda, el bloc oficial del Departament d'Estat, també se'n fa ressò, d'una forma molt més informal, de la pregunta i de la resposta, en els següents termes:

Secretary Clinton drew laughter from the crowd when she ducked a Welch questioner’s inquiry regarding independence for Wales, Scotland and Catalonia, saying she would not interfere in the internal affairs of any state.

Naturalment on diu "Welch", ha de dir "Welsh", és a dir, de gal.lès o, com sembla, gal.lesa.

Etiquetes de comentaris: , , ,

2 Comments:

Blogger Martí Cabré said...

Bona notícia.

Però encara ens cal situar l'estatus de Catalunya del de "no interferència" a "país amic dels EUA".

El primer punt és fer fora IC-V del govern.

8 de març del 2009, a les 12:22:00 CET  
Anonymous Anònim said...

OK, Josep.
Es un fet, una mica més que anecdòtic, a recordar i deixar-ne constància.
Primer: quin politic europeu es permet rebre preguntes obertes davant un auditori de 400 persones.I contestar-les totes. Només els/les USA.

Segon: la resposta de la Hillary, evident. Correcta. La que calia. Però veient les imatges, i el seu somriure, és evident que la Secretària d'Estat USA coneix una mica, no li vé de nou, el tema de les nacions europees que aspiren i volen ser estat. El Departament d'Estat USA sempre ha estat molt ben informat. Discretament. I recordem que en els equips de Clinton-Gore, més aviat en els de Gore, hi havia més d'un, i més de dos, autèntics especialistes i coneixedors de la causa catalana.

Ja es bó que, internacionalment, la causa sigui plural i se'ns agrupi , però en lideratge, amb Scotland, Flandes, etc.

Bon retorn i bona feina feta!!
Cordialment,
Andreu

8 de març del 2009, a les 15:20:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home