divendres, 13 de març del 2009

Un globus sonda? 

La púrria feixista catalanofòbica ha demanat recentment la il.legalització de la CUP, l'MDT, les JERC i del Casal Independentista El Forn de Girona. Segurament molta gent deu pensar que és la típica boutade dels C's que volen tocar el que no sona.

Jo no ho veig així. Per a mi és clarament un globus sonda. És un primer pas per exportar la Llei de Partits Polítics d'Euskadi a Catalunya. Vistos els magnífics resultats que ha donat a les tres províncies, ara volen aplicar-la a les quatre, començant per Girona, segurament la més difícil, atès que el PP és un partit extraparlamentari.

Els globus sonda, per definició, es llancen per copsar la reacció de l'opinió pública i de la publicada. Per temptejar el terreny, i segurament també per fer enquestes els resultats de les quals es mantenen en secret, per part de les oligarquies governamentals i dels partits. Vull dir que es dissemina una notícia amb força impacte, encara que no es tingui la intenció d'aplicar-la en tot el seu abast i de forma immediata, però se n'avalua el seu impacte (suport, rebuig, coneixement, etc.) i en funció dels resultats es prenen una sèrie de decisions al respecte.

I és que els partits ecspanyols (PSOE, PP, C's) no només tenen com a objectiu comú l'extermini dels partits independentistes i autonomistes, objectiu que ja s'ha aconseguit a nivell governamental (tal i com ja vaig explicar en un post anterior), sinó que porten a terme una estratègia coordinada. Uns ataquen via la (micro)mobilització al carrer, els altres a través de la justícia i els altres a través dels mitjans de comunicació i de tots els seus potentíssims resorts de poder. 

No ens equivoquem. La Llei de Partits Polítics s'acabarà aplicant també a Catalunya, amb ETA o sense ETA. I segurament més d'una organització independentista o associació serà il.legalitzada si veuen que l'independentisme avança sense deturador. I avança. 

Poden il.legalitzar ERC? I tant que sí, per suposat. Si ja han il.legalitzat Acció Nacionalista Basca, un partit històric que va plantar cara al feixisme durant la guerra, perquè no poden fer el mateix amb ERC, a la qual odien a mort? I amb CDC, diria que també. Per molta cara de bons minyons que posin, els matxacaran igualment. No s'aturaran davant de res. No s'aturaran si no els aturem nosaltres, per descomptat. O Europa, o els Estats Units. 

Ara que, si hem de fer cas de les paraules de la Secretària d'Estat, Hillary Clinton, ella no pensa interferir en els afers interns dels estats.... I llavors allò que va fer el seu marit a Kosova, què va ser? Un afer internacional? 

Bé, tal vegada, la Clinton ens assenyala el camí. Si volem que els Estats Units es mullin, la lluita independentista ha de ser, sobretot, un afer internacional i mai un afer espanyol. De manera, que si alguna llumanera vol anar a manifestar-se a Madrid, que amb nosaltres no compti. D'acord, Ignasi?

Etiquetes de comentaris: , , ,

3 Comments:

Blogger Unknown said...

L'independentisme avança perquè hem deixat de resistir i defensar-nos i per atacar i conquerir. És el meu humil anàlisi, i hi entenc ben poc, nivell usuari.

Ells, els espanyols, estan acostumats a que parem l'altre galta, fem bondat i callar. Però això ja fa temps que està canviant. no podem donar un pas enrere.

13 de març del 2009, a les 15:12:00 CET  
Blogger reflexions en català said...

Jo això no m'ho crec. Abans canviaran la llei electoral per limitar els 'regionlismes minoritaris que no poden condionar tota una nació com la seva'. A més, som a la UE i aquí no hi ha cap ETA.

La manifestació s'ha de fer a Barcelona, quan hi hagi sentència del TC. Estarem preparats? O ja n'hi haurà prou amb l'emprenyamenta del personal?

El cas de Kosovo és diferent. El primer estat que surti de dins de la mateixa Unió serà tot un xoc, perquè després començaran a sortir reivindicacions pertot arreu. és el que ens passa a nosaltres respecte de les autonomies espanyoles, que totes ens matxaquen i després van a remolc.

I sort n'hem tingut dels ianquis a Kosovo i a tots els Balcans. Si fos pels europeus, encara hi seríem.

Salut!

13 de març del 2009, a les 16:35:00 CET  
Blogger reflexions en català said...

El que deia.

'Avui' d'avui:

"La reforma electoral amenaça el pes dels nacionalistes
El Consell d'Estat planteja a Zapatero una ampliació del Congrés a 400 diputats"

No els caldrà il·leglalitzar res més.

14 de març del 2009, a les 8:17:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home