diumenge, 5 d’abril del 2009

I DURA I DURA!

Sí gent, sí, arribo al post número 1000 d'aquest humil i modest bloc, iniciat el mes de juliol del 2003. Llavors érem poquets els que escrivíem. Al llarg d'aquests quasi 6 anys, s'han incorporat molta penya, i he passat moments collonuts llegint i aprenent moltes coses dels meus companys i companyes de la catosfera i de la blogosfera en general. Alguns, hem aguantat d'altres han plegat, però  no hi ha cap mena de dubte que hem muntat un  merder considerable. I penso que el millor encara està per arribar.

Jo avui podria dir moltes coses i enfilar-me en la meva vanitat -que per molt humil i modest que sigui, també la tinc. Però no, avui no em dedicaré a tirar-me  floretes. Prefereixo fer una altra cosa...


Concretament prefereixo celebrar aquest aniversari amb la foto superior, i que, consti, és de l'Agència EFE. I què mostra aquesta foto? Doncs mostra els Mossos d'Esquadra (possiblement de la Divisió d'Investigació Criminal), sortint de la seu del Districte de l'Eixample, carregats amb documentació i material relacionat amb l'escàndol de corrupció que sacseja l'Ajuntament de Barcelona... Una corrupció que es troba relacionada amb el cas dels prostíbuls Saratoga i Riviera i del que ja vaig parlar en un post recent

La màfia ecspanyola, doncs, estén els seus tentacles del Baix Llobregat a Barcelona... Tot sembla indicar que només hem vist la punta de l'iceberg. Per acabar-ho d'embolicar, a més de funcionaris municipals, polis nazis ecspanyols, amos o gerents de prostíbuls, també hi ha implicat un individu del PP... 

Naturalment crida l'atenció la prudència amb que diaris com El Periódico o La Vanguardia estan tractant el tema. Ai, ai, ai, que els amos us faran pam-pam al cul! I us quedareu sense subvenció! Des de l'Ajuntament, el seu màxim representant ha dit que es tracta de casos aïllats, però tot sembla indicar que cada dossier que s'obre, ens assabentem de notícies cada cop més preocupants. 

A banda d'Hereu, és significatiu que hagi estat la regidora Assumpta Escarp (foto), responsable de seguretat, qui hagi assumit un rol més rellevant. I això, al marge del fet que és la regidora del Districte, perquè sempre que hi ha un marro dels grossos a l'ajuntament, és ella qui protagonitza els episodis més aviat polèmics. No cal més que recordar, el seu paper galdós, en l'afer, encara no aclarit del tot, ni gens ni mica, del cap de la Guàrdia Urbana, Xavier Vilaró. Vull dir que quan hi ha un embolic a la Casa Gran, si apareix l'Escarp, vol dir que la cosa es complica, i cal que saltin totes les alarmes, perquè el tema portarà cua.

Salvant totes les distàncies que calguin, que de fet, no són moltes, tot aquest merder no fa més que recordar-me les entretingudes i a voltes magnífiques novel.les d'en Ferran Torrent, sobre la corrupció a la ciutat de València. 

Jo voldria, aprofitant la celebració d'aquest bloc, fer una crida a la catosfera, barcelonina o no, a interessar-se per aquest afer, i no deixar que ni l'Ajuntament ni els mèdia amics, marquin el ritme de la investigació. Cal aprofundir en aquest tema, que ens confirma clarament que els trenta anys de govern sociata a la Casa Gran, poden acabar com la fi del cagaelàstics. Convertim-nos en els Butxanes catosfèrics i ajudem a treure la merda que s'acumula a les clavegueres i als despatxos oficials de la capital!

Som-hi!

Etiquetes de comentaris: , ,

5 Comments:

Blogger Cesc. said...

Per molts anys, Josep!
Ben cert que l' ajuntafems ha d' estar ben corcat. Cal posar-s'hi tot i que hi ha molt d' hermetisme de ben segur que entre tots en podem esclarir força coses.
Salut i independència,
Cesc.

6 d’abril del 2009, a les 7:30:00 CEST  
Blogger Jesús (Xess) said...

I que vinguin 10mil més ;P

6 d’abril del 2009, a les 13:28:00 CEST  
Blogger reflexions en català said...

Per molts anys, Josep. Encara que a vegades no combrego amb el que dius, admiro el parell d'ous que tens.

6 d’abril del 2009, a les 14:14:00 CEST  
Blogger Miquel said...

Felicitats pels mil, jo en duc 6 o 7...

Aquest nou afer de corrupció omplirà pàgines de diaris i espais als TN fins que com sempre, quelcom més gros succeixi, llavors aquestes corruptel·les cauran en l'oblit i ningú se'n recordarà mai més. I anar fent.

6 d’abril del 2009, a les 19:24:00 CEST  
Blogger Adrià Izard said...

Felicitats pel post. La veritat és que es preocupant aquest tema. A mi m'afecta d'aprop, defet l'eixample és el meu barri, i no m'agrada que surti a les notícies per aquests temes. Prou Hereu.

7 d’abril del 2009, a les 17:53:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home