dilluns, 13 d’abril del 2009

Sant Ignasi (de Loyola?) Guardans, desgreujat

Ja m'ho diuen, ja. Que sóc bo. De vegades m'ho crec, d'altres en dubto. Però avui diré que sí, que és veritat, si més no en part.

Resulta que fa unes setmanes ja vaig escriure que els sociates aviat donarien alguna menjadoreta a Sant Ignasi (de Loyola?) Guardans, com un acte de desgreuge, pel martiri en mans de la turba sobiranista convergent.

Hòstia, dit i fet! Encara el nano remena la cua per Brussel.les i ja l'han col.locat. Bé, no al comitè de savis, però sí a cal ministerio de (in)cultura, a sou de la ínclita Ángeles Gonzalez-Sinde, a la qual ja em vaig referir en el post anterior. Aquesta pimpolla, ho preveig, farà córrer rius de tinta (i milions de bytes). Ja ha col.locat al convergent unionista en el payroll.

I compte! L'han col.locat en un lloc superstratègic, al capdavant de l'Instituto de Cinematografia y de las Artes Audiovisuales (ICAA). Casualitat? I un bé negre amb potes rósses! Si ens prenem la molèstia d'entrar al web corresponent, podem veure que una de les funcions principals d'aquest xiringuito és, 

"Fomentar, promocionar y ordenar las actividades cinematográficas y audiovisuales españolas en sus tres aspectos de producción, distribución y exhibición."

Les negretes, naturalment, són meves. Què, ho capteu?  Ordenar i exhibició... Naturalment la jugada és fer servir el màrtir Guardans per fer front a la futura llei del cinema que impulsa el conseller Tresserres -que ja vaig dir en el seu moment que era l'únic membre del govern amb cara i ulls-, que estableix una tímida normalització lingüística a les sales de cinema del Principat. Una mesura, per cert, on els governs de CiU van fracassar llastimosament -malgrat els intents agosarats del missing in action Joan Maria Pujals- i que ja veurem com acaba ara.

Ara ja veig el senyor Camilo Tarrazón, perdent el cul. Demà matí, a les 08.00 hores, ja serà a la porta del despatx de Sant Ignasi a l'ICAA, per queixar-se de la llei, i segurament, acompanyat pel senyor Balanyà, autèntic factòtum del moviment catalanofòbic. "Què volen prohibir l'ecspanyol, que volen prohibir el toros, que el toro d'Osborne, que l'Espanyol a Segona, mama pupa, caca i pis!". Tot plegat ben patètic, però que ens demostra que la pimpolla Gonzalez-Sinde dispara amb bales no precisament de fogueig.

Una oportunitat històrica
De tot plegat, tanmateix, en trec una conclusió positiva: Convergents unionistes, Ecspanya us estima, o si més no us col.loca. Sigui el PP o el PSOE, sempre tindreu una menjadora preparada, llavors, pareu de tocar el que no sona i deixeu que CDC abraci sense complexos allò que és clau per la seva supervivència, un sobiranisme ... pragmàtic... però sobiranisme al capdavall. Jo si fos convergent normal, és a dir, convergent sobiranista, començaria a agafar les darreres deixalles roquistes i les aniria aviant de dos en dos, amb la tranquil.litat d'esperit que dóna saber que els martiritzats, serien immediatament recol.locats pels seus amos ecspanyols, de manera que no haurien de patir gaire. 

Ep! És una proposta! 

Etiquetes de comentaris: , , , , , ,

9 Comments:

Blogger Martí Cabré said...

Em treus un pes de sobre. Em feia patir, en Guardans, que ja el veia demanant pel carrer.

13 d’abril del 2009, a les 14:27:00 CEST  
Blogger Mallorca said...

Vi besøger din blog. Jeg kunne godt lide ...

13 d’abril del 2009, a les 15:23:00 CEST  
Blogger JOSEP said...

Tak for besøgende

13 d’abril del 2009, a les 15:29:00 CEST  
Blogger Salvador said...

Quina mala llet que gastes, ha ha ha

13 d’abril del 2009, a les 15:52:00 CEST  
Anonymous Andreu said...

Tranquils, home, tranquils

Els Guardans són molts germans i germanes.

I una germana ha estat maragallista de sempre, amb relacions estretes amb Nicaragua i Ferraz. No diré ara el nom, ni tampoc el d'alguns cunyats.

O sia que la familia Guardans, més que no pas la branca Cambó, sempre ha tingut peixos a diversos coves.
No us escandalitzeu.

El que caldria, ha ha, seria que reconeguessiu el progressisme d'esquerres que hi ha, des de sempre, a CDC.

Si l'ala dreta de CDC es fitxada per a fer política d'esquerres socialista, nanos que veniu del Psan, ja sabeu quin es el vostre lloc.

L'ala centrada de CDC, sempre a l'esquerra del Psoe.

Es una boutade? potser, pero no gaire.

Des de sempre, des de fa 40 anys, per exemple, les idees socials de justicia social, de redistsribució, del salari social, dels serveis publics, etc., de, per exemple, en Josep M. Cullell, sempre sempre van estar a l'esquerra (no costa gaire, cal dir-ho...) de les del Narcís, del Roca, del Bricall, del Jacint Ros, del Raventós, ..).

I això si que no es cap boutade. Mes d'un, i de dos disgustos, li va costar a Josep M. Cullell, no cedir en els plantejaments liquidacionistes ideològics, del MSC, que després van ser tant "revolucionaris" ..de vodka i whisky.

I, benvolgut Josep, si ens hem de fiar del Treserras..........primer que es vegi TV3 al Pais Valencià. (no se n'encarregava ell.........? si.....doncs no es nota.). I aixi tot.

Cordialment,
Andreu

13 d’abril del 2009, a les 17:39:00 CEST  
Blogger Dies de fúria said...

Tot plegat molt bé, bon vent i barca nova.

Però aquest Guardans ha quedat com el que és, un autèntic miserable, un autèntic Judes, algú sense cap mena de prinicipis ni res de res.

Acollonant, senzillament acollonant.

I potser senyal de que estan acollonits

13 d’abril del 2009, a les 19:28:00 CEST  
Blogger JOSEP said...

Benvolgut Andreu,

Respecte en Cullell, millor que el deixem en el bagul dels records, o si vols, de les velles glòries, perquè d'ençà que va badar boca la darrera vegada, ja no se n'ha sentit ni gall ni gallina, oi? Te'n recordes?

I respecte en Tresserras, he de dir que "touché!". És cert que no se n'ha sortit amb el tema, però tot i així, tret de Max Càhner no hi ha hagut un conseller de cultura convergent o sociata que estigui a la seva alçada. Ni un. Cal reconèixer-ho i no ser sectari.

13 d’abril del 2009, a les 20:36:00 CEST  
Blogger Xavier Selma Coderch said...

Hola Josep

De fet t'escric aqui com un comentari per posar-me en contacte amb tu.

Estem organitzant un sopar de sant gregori 1964. Som bastanta gent. Si hi estiguessis interessat respon-me a la teva e-adressa i et passo la informació.
Per cert molt interessant el seu blog, el llegiré amb calma doncs segur que compartim moltes idees. Fa anys havia llegit reportages teus a l'avui sobre el quebec. Ara l'avui el compro menys.
Espero que tot et vagi bé.
Xavier Selma (si em veus pel carrer no em reconèixes, segur!)

14 d’abril del 2009, a les 23:28:00 CEST  
Blogger GOS GÀNGUIL said...

És el millor que podia passar, és bo que CDC es netegi d´unionistes "de modé"....un de menys...

16 d’abril del 2009, a les 0:58:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home