dimarts, 27 de gener del 2009

DOTZE SAVIS O DOTZE MONES?

Que la cosa degenera ho podem comprovar amb l'anunciat nomenament d'un comissió formada per 12 individus als quals alguns mitjans gosen anomenar savis. Es tracta d'una comissió presidida pel Tio Pepe, i que té com a missió fer recomanacions de cara als reptes que haurà de fer front la Unió Europea  entre el 2020 i el 2030 i determinar en aquest context el paper de Catalunya. Els seus treballs seran presentats al grup de treball presidit pel mismíssim Felipe González que farà el mateix però a escala europea. Els titllats com a savis catalans, presentaran el seu report quan Ecspanya ocupi la presidència de torn de la UE, en el primer semestre del 2010.

Però anem a pams. A qui diuen savis? Són realment savis? De fet, no. Lluny de ser una comissió acadèmica, és una comissió totalment polititzada i les conclusions de la qual, pràcticament ja es poden avançar d'avantmà.

A més de Montilla, hi figuraran quatre diplomàtics, un pallasso, i una autèntica llista de polítics freakis, que fa espantar.


Val a dir que el primer i l'últim d'aquests quatre diplomàtics de carrera, van entrar-hi, sota el règim franquista. És a dir, que van ser diplomàtics de Franco. Els altres dos, no ho pogueren ser, per motius d'edat, que si no... Un d'ells va ocupar càrrecs d'alta responsabilitat en els governs de la UCD, i un altre va ser un estret col.laborador del pepero Abel Matutes, quan aquest era comissari europeu. Una altra coincidència en alguns d'ells és l'haver estat diplomàtic a l'antiga URSS -hòstia, com el Samaranch! Serà coincidència? (pregunta estúpida...)

El pallasso, tot i que se'l vincula al grup de diplomàtics, no és altra que l'impresentable Joan Clos i Matheu, actualment ambaixador a Turquia. A hores d'ara encara no se sap de cap incident diplomàtic, però no us estranyeu si algun dia Turquia i Grècia tornen les hòsties. Segurament, el culpable serà en Clos. Quina nassos, titllar Clos de savi!

Passem als freakis. N'hi ha dos, que són antics ministres del GAL, com és el cas públic i notori d'en Narcís Serra i de Joan Majó. Sobradament coneguts i amb una fulla de serveis que fa esparverar. En Majó va aconseguir la fita que TV3 perdés el seu lideratge d'audiència i iniciés una decadència que encara dura. Un geni, doncs. D'en Serra, no cal dir res, per ser de sobres conegut.

La resta són Frederic Mayor Zaragoza, i l'Eduard Punset, el telepredicador televisiu. Val a dir que tots dos, van ser ministres sota els governs de la UCD, en els anys setanta i primers vuitanta. També hi ha l'incombustible Josep Piqué, autèntic desitjat pels sociates, malgrat la seva militància, força accidentada, per cert, al PP.

Per acabar d'embolicar la troca, la comissió compta amb dos individus que realment han estat un desastre per a la representació de Catalunya a Brussel.les. Em refereixo a l'impresentable d'en Carles Gasòliba i Böhm i santa Concepció Ferrer, ex-MEP d'Unió Democràtica, i si no vaig errat, opusdeista de pro. És de suposar que aviat s'inclourà com a acte de desgreuge sant Ignasi (de Loyola?) Guardans.

La llista es tanca amb la noia dels encàrrecs, l'Anna Terron, sempre al servei de la causa. 

Un cop repassada la llisteta de marres, quines conclusions podem treure? Que s'ha de ser un autèntic cínic per dir que aquesta colla són savis... no són més que autèntics carnissers a punt per esquarterar Catalunya i recomanar la seva definitiva eutanàsia en el context europeu. Fixeu-vos: funcionaris franquistes, antics UCDs, antics PPs, els sectors més ecspanyolistes de CiU, sociates sector GAL, i algun saltimbanqui i la secretària... quin panorama, oi?

Realment s'ha de tenir molta mala llet per considerar que aquests individus -potser amb l'única excepció d'en Mayor Zaragoza- tinguin res a dir que no sigui si bwana a l'amo ecspanyol. No obstant això, seguiré els seus treballs, no tant per que pensi que diran quelcom útil per Catalunya, sinó perquè estic segur que, per poc que puguin, faran el possible per enfonsar-la i destruir-la com a nació. En tot cas ja ho comprovarem. 

Ramon, un cop siguis eurodiputat, faries bé de marcar-los d'aprop a aquesta colla, que ens volen mal. Oriol, tu també, en l'hipotètic cas que surtis escollit.

Etiquetes de comentaris: , , , , ,

7 Comments:

Blogger Dies de fúria said...

Magnífic article, amic Sort!!!

27 de gener del 2009, a les 15:08:00 CET  
Blogger Andreu said...

OK, benvolgut Josep.
Molt ben vist i analitzat.
Res de bó.
Regalies, que diuen per Madrid.
Diners, amb l'excusa de reunions i informes, i viatges, per als amics.

I en Montilla, ell, s'agafa un "consejillo" que ha triat ell, per a que li facin els papers d'europeista que fins ara ningu li sabia fer.

Aixi, el Monti intentarà fer-se veure com a europeista, atès que la Maria Badia i l'Obiols aniran en uns llocs gens galdosos a la llista del Psoe.

Money, a càrrec públic, que és l'únic que volen.

Cordialment,
Andreu

27 de gener del 2009, a les 16:39:00 CET  
Anonymous Anònim said...

I...aquests sabis cobre o son sabis per amor a l'art?.

27 de gener del 2009, a les 18:28:00 CET  
Blogger Joan Arnera said...

Sí, hòstia, genial!

27 de gener del 2009, a les 19:10:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Josep,

em permeto contestar aquí el teu comentari del blog de l'Arnera.

Cert, tens raó. No em va costar ni mig minut. Tinc una memoria quasi fotogràfica i recordo moltíssimes coses que he llegit. A part, soc un absolut crack cercant per internet.

Jo ja sé que la teva honradesa (i la de l'Alexandre i la de l'Arnera) són molt i molt grans i sé que, si haguessis volgut, ara series Conseller. I en Víctor tindria el càrrec que vulgués. Ho dic de debò, sense cap ironia. I per això us respecto, però heu de reconéixer que en Carod, en Puigcercós, en Vendrell i tota la patuleia us van ben enganyar, collons!

I torno a dir, que us vau deixar enganyar. Perquè, el que ha fet ERC a la Generalitat és, ni més ni menys, el que va fer abans ERC amb Portabella a Barcelona! O no?

A BCN, en Portabella es va dedicar a gestionar engrunes, com el zoo i permetre la desnacionalització de Barcelona i això ja es veia el 2003.

27 de gener del 2009, a les 23:58:00 CET  
Blogger JOSEP said...

1010,

Penso que no has captat la meva ironia sobre el meu post del 2003. Vas haver d'utilitzar google? La veritat és que només entrant a l'arxiu del bloc, el podies trobar. Això sí. havies d'encertar el mes.

Dos. Conseller? Et penses que un tio com jo em conformo amb ser Conseller. Quina poca ambició et penses que tinc? Jo vull ser President.... de la República de Catalunya, naturalment... res de tonteries autonòmiques.

I, finalment, respecte BCN, escolta, no hi ha res més patètic que el paper de CiU, on no és capaç de sortir de Sarrià Sant Gervasi. O és que ha de guanyar perquè toca i no perquè s'ho hagi guanyat? Pel que fa als pactes locals, és la història de sempre, hi ha molt personalisme i en termes generals no es pot generalitzar a nivell nacional.

28 de gener del 2009, a les 9:15:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Josep,

tot el que vilguis sobre la ironia, però no has contestat res del que t'he dit. Res. T'has sortit per la tangent. Però et contesto igual

I. No vaig fer servir google. Vaig anar directe a l'arxiu del mes posterior a les eleccions de 2003. Menys de 30 segons.

II. A Conseller de l'actual ERC si hi arribaries. A president no, tens molt mal gust per les camises.

III. No parlavem del paper de CiU. Parlàvem del paper d'ERC a l'ajuntament de Barcelona ABANS de les autonòmiques de 2003. Et surts per la tangent. La pregunta és: era o no era ja messell iclaudicant el comportament d'ERC a l'ajuntament de BCN? Sí o no?

Atentament,

1010

28 de gener del 2009, a les 21:21:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home