dissabte, 15 d’agost de 2009

CLAUDI ROMEU, DESCANSA EN PAU

Després d'una llarga malaltia, en Claudi Romeu ens ha deixat. Descansa en pau, gran patriota i home de bé.

Vaig conèixer-lo quan jo treballava a la mítica ADOC (Associació per a la Delegació Olímpica de Catalunya), entre el 1987 i el 1988, que en Claudi impulsava conjuntament amb l'Albert Bertrana. Va ser l'entitat que va iniciar tot el moviment en favor de les seleccions catalanes, i concretament a favor de la formació del Comitè Olímpic de Catalunya (COC).

Després vam coincidir en els dinars de la colla del dimecres (tot i que jo darrerament ja no hi assisteixo per motius laborals). Això no obstant, continuàvem en contacte, sobretot a través de les seves Conculcacions, és a dir reflexions sobre el país. En aquest sentit, compartíem un mateix referent intel.lectual, el de Manuel de Pedrolo. Vaig publicar-ne algunes en el bloc cooperatiu La Taula d'en Bernat. Podeu llegir-ne algunes aquí, aquí i aquí.

En Claudi era germà d'un altre gran patriota i dirigent del PSAN, Xavier Romeu, mort tràgicament el 1983. Dos germans, doncs, units pel seu compromís amb la Pàtria.

La darrera vegada que vaig parlar amb ell va ser a la finalització de l'Acte de Sobirania que es va fer davant del Parlament del Parc el passat 27 de juny. La veritat no se'l veia gaire satisfet amb el panorama i amb l'actitud dels partits polítics (recordo els xiulets per la no admissió a tràmit de la Iniciativa Legislativa Popular pel Dret a l'Autodeterminació de Catalunya).

En Claudi ha mort a l'Hospital de Sant Pau.

No hi ha comiat
No hi ha cerimònia
No hi ha enterrament (ha donat el seu cos)

"Bon viatge pels guerrers que al seu poble són fidels.
Afavoreixi el déu dels vents,
el velam del seu vaixell.
I malgrat llur vell combat,
tinguin plaer dels cossos més amants.
Omplin xarxes de volguts estels,
plens d'aventures, plens de coneixença."

Etiquetes de comentaris: , , , , ,