dissabte, 26 de maig del 2012

AFARTA´M I DIGA´M MORO!, NOVA CAMPANYA PUBLICITÀRIA DE LA GENERALITAT DELS MILLORS

El fet verídic va passar en un restaurant molt conegut del Raval. I més concretament, va passar a la taula adjacent on la major part dels apparatxiks reagrupats estàvem dinant. Tanmateix, ens n'assabentàrem minuts més tard, que si ho haguéssim viscut en viu, juro per la copa de l'elefant que hauria acabat de manera molt diferent.


Resulta que en aquella taula hi seia un destacadíssim representant de la brunete mediática espanyola, però molt important. I molt conegut. Quan el cambrer del restaurant se li adreçà per prendre nota, l'individu li etzibà, un castís, "Háblame en cristiano". El cambrer, naturalment, la pela és la pela, va cedir. 


Aquest episodi m'ha vingut al cap quan he llegit que s´ha remodelat l'oficina de turisme de Catalunya a Madrid, ubicada al Centre Cultural Blanquerna que comparteix adreça amb la Delegació de la Generalitat a la ciutat mesetària.


De la delegació de la Generalitat a Madrid ja n´he parlat en anteriors posts en aquest modest i humil bloc (1 i 2). Fins al moment present, és l'única delegació immune a les ires del govern espanyol, del PP, i a l'afany liquidador del propi govern.  Vull dir que mentre no paren de tancar delegacions arreu del món. com la de Buenos Aires, la de Madrid no para de créixer i de potenciar-se. Suposo que això és el que entén el govern dels millors, per la globalització... obrir-se més a ... Ecspanya.


Segons llegeixo, "remodelació s’ha dut a terme pensant en donar al turista madrileny totes les facilitats per planificar el seu viatge a Catalunya". Ja m'imagino quins són els packs que s'ofereixen als turistes castissos: "Ven e insulta, sale, casi, gratis (somos catalanes, no idiotas)", "Disfruta de la colonia ahora que aún puedes", "Recristianiza, que queda poco", "Conoce el país de nuestro más servil servidor, José Antonio Duran y España", "Vive experiencias inolvidables en la colonia, verás cómo es posible que un manifestante del 10 de julio por la Independencia, después vote autonomia... eso sólo pasa en Cataluña". I així ad infinitum.


No cal dir que la Delegació del Govern a Madrid és un territori monopolitzat pel senyor Duran i Lleida i els seus acòlits, començant pel propi director, en Jordi Casas (foto). De fet això no és d'estranyar atès que tant les relacions bilaterals amb Madrid, com la política d'afers exteriors de la Generalitat, estan controlades amb mans de ferro pel cerillo, com li diuen al Polònia.


Naturalment, la justificació de la remodelació de l'oficina és econòmica. Diuen que el turisme madrileny a Catalunya és molt important. Però a ningú no se li escapa que en el fons, hi ha una claríssima aposta política: convertir Catalunya en una reserva turística de l'oligarquia i les classes mitges espanyoles, per tal que s'esbravin en la perifèria. I d'aquesta manera subjugar-la encara més, convertint-la en una economia de serveis de baix valor afegit, amb activitats elementals, mentre que les d'alt valor s'instal.len progressivament a la rodalia madrilenya.


Contràriament, si volem tenir una economia forta i sòlida hem d'apostar al màxim per la internacionalització de les nostres empreses. Això, per descomptat, només es podrà fer d'una forma desacomplexada, si disposem d'un Estat propi, és a dir, de la Independència, que vetlli per promocionar l'exportació i la inversió exterior  i captar inversió exterior. Però per aconseguir això cal tenir unes prioritats polítiques ben estabertes i en la direcció correcta. I això, actualment no passa, més aviat, passa tot el contrari. Cal capgirar-ho.



Etiquetes de comentaris: , ,