dimarts, 29 d’agost del 2006

LA IMMIGRACIÓ COM A PRETEXT

Cada cop són més els dies que penso que els informatius de TV3 utilitzen el drama de la immigració subsahariana com a excusa per ecspanyolitzar-nos més i més. És una bona estratègia. Ningú mínimament favorable del políticament correcte, gosarà criticar les imatges colpidores d'éssers humans rebentats després de dies a la deriva. Però jo sí que ho faig. I em pregunto: és necessari que cada dia, que a cada edició del TN, ens haguem d'empassar tres, quatre o vint minuts de crònica de successos relatius a la immigració? Jo penso que no. La consciència ja existeix del drama. Però el fet cert és que a les autoritats ecspanyoles, el pretext de la immigració els va molt bé. Així, sense encomanar-se a déu ni al diable, quan ho consideren necessari, n'agafen unes dotzenes d'aquestes persones i ens les envien a Catalunya... i que s'espavilin. La veritat és que si fóssim independents, els ecspanyols no podrien fer aquestes transferències de persones. Vet aquí un altre bon argument per exigir la independència. Tenir la capacitat per regular els nostres fluxos humans d'entrada i de sortida.

Però hi ha un altre aspecte que no podem deixar de banda. L'Atlàntic no és la principal porta d'entrada de la immigració estrangera a l'Estat ecspanyol. Ni de lluny. La principal porta d'entrada és, ni més ni menys que l'aeroport de Barajas, on cada dia arriben milers de persones, normalment de procedència sudamericana, que entren amb un visat de turista, però que un cop exhaurit, s'hi queden.

Els moviments migratoris estan transformant les societats opulentes, i Catalunya, en el context mundial, i malgrat el fet que cada cop la pobresa hi augmenta més, n'és, d'opulenta. I per això és tan important que disposem de tots els instruments polítics per gestionar una política immigratòria ordenada i equilibrada. Dins de l'estat ecspanyol, això és del tot impossible. I ja cal que ens preparem, perquè segons alguns analistes, el fluxe migratori no s'aturarà fins al 2050, pel cap baix.

La independència no és una ocurrència, un somni, un desig, un hobby. És una necessitat urgent, pregona, inajornable i del tot necessària per bastir una societat catalana justa, cohesionada i amb perspectives de futur. Una societat que serà plurilingüe, multiracial, multireligiosa, diversa, doncs, però que només si compta amb un estat propi, estarà en les mateixes condicions de la resta de pobles de fer-hi front amb unes mínimes garanties d'èxit.

3 Comments:

Anonymous Anònim said...

Si Catalunya fos independent en arribar els immigrants al Prat els reenviarien a provincies com fa l'estat ecspanyol que dius tu. No sé on veus la solució.

29 d’agost del 2006, a les 19:48:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Anonymous, disculpa'm el fet d'haver-te de contestar jo mateix, car no sóc ningú per fer-ho, però tu t'has begut l'enteniment o no saps de què en parles realment. A un estat independent faríem això o allò altre, és a dir: exactament el que ens convingués en cada moment, igual com fa l'astut estat ecspanyol, que aquests sí saben el pa que s'hi dona, collons. O és que no hi penses, que en quatre dies mal comptats, QUATRE, sobrepoblats de gent forània, amb necessitats urgents d'establir-s'hi, sense coneixements del territori ni de la cultura, els catalans podrem mai aixecar el cap políticamente, culturalment, socialment...? No sé ni perquè em prenc la molèstia. Casi mejor te lo explico en castellano, y avanzamos hacia nuestra extinción más ligeritos.

30 d’agost del 2006, a les 21:24:00 CEST  
Blogger bacus said...

Jo amb les imatges de les pasteres plenes de negres veig una altra intenció encara més fosca és diu "Racisme"

Si tenim en compte que només són el 5% dels immigrants sembla desproporcionat el temps que hi dediquen.

Seria més "seriós" posar una camara a barajas i un altre a la Jonquera.

Imagineu-vos si fossin equatorians els que sortissin per la TV, els españols encara els consideren colònies, i molts equatorians que no tots la madre patria.

Quina diferencia hi ha entre els 2, uns són "catòlics" i el més important de tot parlen Castellà, els altres parlen francès o anglès segons qui els ha colonitzat i potser tb la seva llengua originaria.

En el cas català és ben senzill, si 2-3 milions de espanyols no han estat suficients per aniquilar-nos, enviem 2 milions més de americans castellano parlants a veure si d'una puta vegada acabem amb ells.

No vull dir que tots els americans siguin així ni molt menys, però la intenció del estat espanyol es
clara.

i el que tornava treure els negrets cada dia per TV a part de provocar Xenofòbia, tb provoca racisme.

Hi posa la paraula "immigrant" als negres o moros, i no als americans al menys amb tanta contundència.

Tb la paraula "immigrant" te connotacions xenòfobes, ja que el verb es temporal, el que vol donar a entendre que estan de pas.

Seria més seriós dir "immigrat" que significa que estan aquí per quedar-se.

Per mi de tots el immigrats que venen els que menys problemes donen son els "negres", però sembla que el que interessa és que en vinguin uns altres.

La immigració és un problema és clar, però el racisme és encara pitjor.

18 de setembre del 2006, a les 8:27:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home