dilluns, 28 de maig del 2007

ENHORABONA A LES CUP,s!
La submissió de Carod-Rovira fa perdre 80,000 vots a ERC

Les Candidatures d'Unitat Popular han aconseguit èxits esclatants en quasi bé tots i cadascun dels municipis on s'han presentat. És una excel.lent notícia que obre moltes expectatives, si bé ara caldrà anar amb molt de compte, perquè els partits del sistema intentaran engalipar-les per tal de, no ens equivoquem, desactivar-les de cara al futur i en darrer terme, destruir-les. Caldrà anar amb molt de compte i amb peus de plom. Des d'aquest bloc, modest i personal, felicito a tots els nous regidors de l'independentisme combatiu, i molt particularment, a en Josep Maria d'Arenys de Munt, que ha tingut els pebrots de jugar-se-la i guanyar la partida. També vull felicitar, tot i que no ha sortit electe, en Juli de Mataró: cal plantar cara als monstres de les ordenances del cinisme. Cal fer-los la pell a tires.

Altres alegries que ens han donat els comicis han estat l'elecció d'un regidor de L'Entesa a Calaceit (Matarranya), i la pèrdua de la majoria al Parlament de les Illes Balears, que obre la porta a fer fora del govern regional els nazis del PP. Malauradament, penso que en aquest darrer cas, la submissió de les forces patriòtiques (ERC i PSM) a partits ecspanyols, farà que si es forma un govern i una majoria parlamentària alternatives -que necessàriament haurà de comptar amb el vist-i-plau de la conservadora i impredictible Unió Mallorquina- el seu pes serà ben escàs i fins i tot marginal.

Pel que fa a les notícies negatives, òbviament aquestes es concentren en els casos d'ERC i del BNV. En el primer cas, han perdut 80.000 vots, atribuïbles exclusivament, a l'estratègia suïcida de submissió política, moral i psicològica del sr. Carod Rovira respecte el sr. Montilla. L'exemple més fefaent el tenim en el cas de Barcelona, on s'han perdut 43.000 vots.

Cal reconèixer que els resultats d'ERC han estat molt fluctuants: així per exemple, a Puigcerdà (Cerdanya) ERC ha estat la força més votada, amb el 41.73% del vot i 7 dels 13 regidors. Per contra a Cambrils (Baix Camp), ha estat la cinquena (!) formació més votada, arreplegant només un 10,88% dels sufragis vàlids i 2 dels 21 regidors en joc. Ha arribat l'hora de dir prou i d'acabar amb aquesta sangonera que es diu Tripartit. És el moment del Reagrupament!

Finalment pel que fa al BNV, una altra davallada, producte d'una estratègia electoral equivocada, pactant amb els pseudocomunistes ecspanyols a les eleccions regionals, els ha dut a fer novament el préssec. Quan n'aprendran, aquesta gent!

Una darrera consideració entorn els resultats del Partit Republicà Català. Malgrat no haver obtingut cap regidor, com tampoc era el seu objectiu, és evident que aquestes eleccions han contribuït a donar-lo a conèixer i el situa en una posició millor de cara a futures conteses electorals. Si només tenim en compte els 19 municipis on s'ha presentat, el seu creixement ha estat del 158%, i això malgrat l'enorme abstenció. La celebració del seu proper Congrés, segur que farà que la seva militància creixi i s'expandeixi territorialment. És també una bona notícia.

En definitiva, uns resultats moderament optimistes que han d'obrir la porta a canvis en profunditat en el principal partit de l'independentisme parlamentari. Així ho espero i desitjo.

Etiquetes de comentaris: , , ,

1 Comments:

Blogger JULI CUÉLLAR said...

Gràcies per les mencions. Ara bé, tingues en compte que a Mataró el més destacable és que hem contribuït a eixamplar la base electoral de l'independentisme perquè bona part dels vots provenen de gent alternativa (que generalment no vota) i de votants habituals d'ICV que han volgut castigar en clau local la seva formació. És cert que hem rascat algun vot d'ERC, però no tants com diuen. Apa! Salut i Visca la TL!

29 de maig del 2007, a les 14:45:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home