dissabte, 23 de febrer del 2008

LA PROMESA INCOMPLERTA DE LA UE A ZP. MOLT INTERESSANT

Em permeto reproduir un fragment de l'article del periodista Jürgen Elsässer,

"Belgrade a actuellement le soutien de Madrid. Selon le quotidien serbe Express du 11 janvier, le Premier ministre José Zapatero aurait obtenu l’assurance d’autres gouvernements de l’UE que le Kosovo ne proclamerait pas son indépendance avant le 10 mars —donc quatre semaines après la date annoncée par Thaci— car le nouveau Parlement espagnol doit être élu à cette date. Le gouvernement socialiste veut ainsi empêcher les mouvements séparatistes espagnols d’utiliser le précédent balkanique comme argument dans la campagne, les Basques ayant déjà commencé à le faire. En réaction, la majorité des Espagnols pourrait alors être tentée de sanctionner les socialistes que l’opposition conservatrice accuse d’être trop indulgente à l’égard des régions désireuses de faire sécession."

És a dir, per aquells que no sàpiguen francès, que la UE va assegurar a ZP que Kosova no proclamaria la independència abans del 10 de març, per tal que aquesta qüestió no formés part del debat electoral, en el sentit que seria aprofitada pels nacionalistes catalans i bascs i de retop pel PP per acusar els sociates de ser tou amb aquests. Tot plegat posaria en perill la reelecció d'en ZP i fins i tot podria donar lloc a una victòria pepera.

Bé, si ara relacionem aquest fet amb els luctuosos esdeveniments que es van produir en el Parlament del Zoo, on 11 diputats de CiU, entre els quals el Secretari General d'UDC i la Cap de Campanya de Duran i Ecspanya, conjuntament amb destacats diputats roquistes i alcaldes-cacics, casualment no eren presents a l'hora de votar la inclusió en l'ordre del dia del Ple una declaració a favor del reconeixement de la independència de Kosova, trobem que no es tracta d'un fet gens casual.

En primer lloc, si la declaració s'hagués pogut votar, al comptar amb el suport de CiU i ERC, hauria prosperat. Aquest fet, hauria tingut una repercussió internacional immediata -no és conya, encara que ho sembli. En plena ebullició post-accessió a la independència que el Parlament de Catalunya s'hagués posicionat a favor de la Independència de Kosova, hauria tingut un indubtable ressò mediàtic. A hores d'ara, no sé si en el proper ple, si els ecspanyols continuen fent el ridícul i arrenglerant-se amb Sri Lanka, en la seva oposició numantina contra la Independència de Kosova, s'intentarà incloure de nou el punt aquest. Si es fa millor. Ara bé, és possible que el proper Ple tingui lloc després de la fi de la campanya electoral -no ho sé, perquè el web del Parlament de Catalunya no funciona. Si és així, com a mínim no tindrà repercussions electorals immediates, per que la jornada electoral ja haurà passat. I això, sense cap mena de dubte, afavoreix els sociates.

Això ens porta al segon punt. Naturalment, els sociates havien d'evitar de totes totes que el Parlament aprovés la declaració. I naturalment, o si més no jo ho hagués fet, van recórrer a un tonto útil, com és en Duran i Ecspanya. Si no vaig mal equivocat, aquest és el president de la Comissió de Política Exterior del Congrés de Diputats, per la qual cosa segur que estava informat de la promesa de la UE a ZP. No seria doncs, gens estrany que hagués donat l'ordre als seus col.laboradors més estrets, i els dos esmentats, sense cap mena de dubte ho són, d'impedir que s'inclogués el punt en l'ordre del dia del Ple. Un favor que segur que tindrà alguna recompensa en la propera legislatura, si les eleccions les guanya en ZP. O potser no, perquè l'autonomisme català és tan imbècil que fins i tot quan ha de cobrar els favors que fa, acaba pagant i donant les gràcies!

Etiquetes de comentaris: , , ,

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Ja fa molts segles que es va dir allò de què Roma no paga els traidors.

23 de febrer del 2008, a les 20:17:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home