divendres, 9 de maig del 2008

PERÒ TU QUI T'HAS PENSAT QUE ETS, BONÀS?

Només són tres hores i mitja d'avió sense escala, la distància que separa Hèlsinki de Barcelona. Però sembla que visquem en dos mons diferents. Una és una ciutat a escala humana, certament una mica freda, però vaja en la qual el verd dels boscos i el blau bàltic ho dominen tot. L'altra és el desgavell, el caos, el gris del ciment... Però estic ben segur que a cap polític finès se li acudiria censurar que un ciutadà intervingui en política. Tot el contrari, correria a felicitar-lo, l'ompliria de petons i fins i tot el convidaria a beure Koskenkorva Viina, és a dir, el vodka finès. 

A Catalunya, però, si un ciutadà gosa intervenir en política, rebrà la corresponent crítica i censura per part dels pros, és a dir, dels polítics professionals -i de les polítiques professionals. Això és el que li ha passat a un estrellat que va enviar un comentari al bloc de la ex-diputada catalana a Espanya (sic) per Esquerra, Rosa Maria Bonàs. La freqüentació del Congreso de Diputados és de suposar que ha exercit una influència maligna en la seva percepció de la política. Concretament, aquella que és tan comuna en els polítics ecspanyols, i que ja he denunciat en altres posts d'aquest humil i senzill bloc, i que consisteix bàsicament en anar pel món donant lliçons de democràcia a tort i a dret... 

Si us plau, una mica de vergonya torera. No es pot anar pel món fent el ridícul i pressumint, com la Sra. Bonàs fa en el seu bloc, i més concretament, en el seu subtítol de ser ex-diputada del Congreso ecspanyol. Però és que encara no s'ha entès que això més que una medalla, és quelcom denigratori? És com pressumir de ser delinqüent, o lladre de camins, per no dir altres activitats menys nobles encara.

A veure, Bonàs. Tu no tens cap dret a dir a un ciutadà que no pot intervenir en el debat intern d'un partit polític, pel simple fet que no n'és membre. Entesos? És que això és elemental, de primer de primària d'educació per a la ciutadania. Entesos, ex-diputada? No tens cap dret! Però què t'has cregut? De fet, estàs demostrant com ets d'estúpida, perquè sembla que vulguis convertir ERC en un bunker tancat, aïllat de la resta de la societat. Si precisament ha de ser a l'inrevès! Quanta més gent intervingui en el debat d'ERC més senyal que és un partit pel qual val la pena mullar-se, i on no tot ve d'adalt, i si cal votar una merda penjada d'un pal, es vota i punt... com els sociates. Ho entens? Però tu no, tu vols el bunker, la capelleta, els iniciats, els culpringats, oi? Quanta misèria!

Però la cosa no acaba aquí. Si ja és fort que retreguis a un ciutadà el dret a parlar i opinar...quan tu parles i opines, no fas més que cagar-la. És al.lucinant quan et preguntes, "A quins mals us referiu?", A la cacera dels cadells de foques de Groenlàndia,  si et sembla! No et fot! O sigui autèntica autista de la política... O és que encara no t'has adonat que heu perdut més de 300.000 vots? No, encara, no? Cal que en perdeu 500.000 o 600.000 perquè te n'adonis. O és que potser els 300.000 vots perduts com que no apareixien a la teva nòmina de diputada, no tenen cap mena d'importància? I el súmmum de l'estupidesa és que els mals a què ens referim, són els que t'han deixat a tu en la teva condició d'ex. O sigui que t'has quedat sense mamella, però encara actues com si la maméssis! Es pot ser més tarat, disculpa, tarada?

I finalment, això que és un afer intern dels militants i només els militants tenen la paraula, vas i li expliques a en Montilla, en Zaragoza, l'Iceta, el Ferran, en Mas de Mataró. I quan hagis acabat d'explicar-ho a aquests, els ho expliques a la gent de La Vanguardia, El Periódico, TV3 i Catalunya Ràdio, entre d'altres. 

Realment si penses que un partit polític únicament són els militants i que als votants només se'ls ha de raspatllar de dia i putejar-los de nit, doncs, vas ben aviada, ex-diputada!

Etiquetes de comentaris: , , ,

17 Comments:

Anonymous Anònim said...

PLAS, PLAS, PLAS IREQUETEPLAS!!!!. genial Josep!.
És l'internet stupid (capgrossa), és l'internet!.

9 de maig del 2008, a les 22:28:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Et vull felicitar de tot cor. Quan vaig llegir aquell post fa uns dies vaig pensar el mateix.

Salut i independència!

10 de maig del 2008, a les 2:14:00 CEST  
Blogger reflexions en català said...

Molt bé, Josep, l'has posat a lloc.

Jo li vaig deixar un comentari que veig que no ha tingut valor de publicar.

Haurien d'estar contents que gent que no és d'ERC es preocupi pel futur del partit. Però no, visca el sectarisme i la rancúnia.

En fi, si aquesta senyora va ser diputada... anem bé.

Salut

10 de maig del 2008, a les 8:58:00 CEST  
Blogger Quico Ventalló said...

Doncs jo també li vaig posar un comentari i no el va publicar. A més aparell menys cervell, deu ser.

10 de maig del 2008, a les 9:59:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Apreciat Josep,

cel.lebro la teva combativitat actual amb l'aparell d'ERC i el teu poscionament a favor de Carretero.

Llàstima que s'hagi perdut miserablement molt de temps, no escoltant (o no volent escoltar) als qui avisaven de cap a on anaven les coses.

Aleshores, els que denunciavem les creixents incoherències, manipulacions, enganys i traicions d'esquerra (amb Carod i Puigcercós i tot l'aparell al darrera), erem acusats de convergents. Però els fets i les actituts ja hi eren. La Bonàs va ser 4 anys diputada i la descubriu ara? Sempre ha tingut la mateixa actitut sectària, sempre.

Potser s'hagués pogut reaccionar abans. O potser, no. Potser calia fotre's la gran hòstia. I potser serà necessari que n'hi hagi una més gran, encara.

Mal més tard que mai, i tot i que sóc pesimista, també estic posant el meu gra de sorra per que Carretero triomfi. Tot i que mai he cregut en herois ni en figures providencials, que tan mal ens han fet en el passat, tots hem d'ajudar a que Carretero se'n surti.

A reveure,

10 de maig del 2008, a les 10:44:00 CEST  
Blogger Joan Arnera said...

Fantàstic post, Sort. Sí senyor. és exactament el què volia dir jo, també. Són una colla de cretins... la influència socialista és nefasta.
Salut

10 de maig del 2008, a les 11:32:00 CEST  
Blogger joliu said...

Que bé que ho fas. Un post ben clar i ben rodó.

10 de maig del 2008, a les 13:03:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Benvolgut Josep,
Genial, jo no sé pas on anirem a parar.
No et penséssis que el maltracte sistemàtic a la militància amb voluntat renovadora ha estat més suau que el que descrius.
A nosaltres directament se' ns ha convidat a marxar del Partit, menystingut fins a l' avorriment.
És duríssim veure com el sectarisme sociata envaeix les sigles que estimes i on milites.
Renovem ERC, ara podem.
Cesc.

10 de maig del 2008, a les 18:43:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Benvolgut Josep,
Genial, jo no sé pas on anirem a parar.
No et penséssis que el maltracte sistemàtic a la militància amb voluntat renovadora ha estat més suau que el que descrius.
A nosaltres directament se' ns ha convidat a marxar del Partit, menystingut fins a l' avorriment.
És duríssim veure com el sectarisme sociata envaeix les sigles que estimes i on milites.
Renovem ERC, ara podem.
Cesc.

10 de maig del 2008, a les 18:43:00 CEST  
Blogger L'Espelt said...

Josep, gràcies per dir el que se li havia de dir.
Si senyor!!! Que cony es pensen!!!

11 de maig del 2008, a les 1:26:00 CEST  
Blogger Elies said...

Magnífic article, Josep! De Brillant! fet em punxen i no em treuen sang, amb les opinions d'aquesta dona.

Tot plegat, un despropòsit prou evident d'aquest autisme que denunciïs... i potser de nervis, he he he

11 de maig del 2008, a les 12:25:00 CEST  
Blogger INPAIC said...

Benvingut de nou Josep Sort. Veig que la cacera de foques a tu no t'afecta. Si et preocupa tant ERC perquè no et fas militant? Que potser preocupa més als carques, nacionalistes de pa sucat amb oli i nens progres de casa bona com tu que no pas als que es mullen, militen i donen la cara?. Ja ho dic jo.Tothom és ben lliure d'opinar del que vulgui i pensar-se que senta càtedra i, a banda de la cohort de malalts anònims del blog, autocreure's que sap escriure i opinar. Veig que tant saps de foques, com de política, com de futbol, com d'enginyeria nuclear i fins i tot de vodka finlandès...això últim si que n'ets un expert. Porta'n una mica quan feu reunió per llegir el dogma del rei del ciment de la Cerdanya...tu si que vals Pepet però pensa a apujar-te els pantalons que portar-los del garrel fa molt de riure.
Cuida't que aviat t'en sortiràs

11 de maig del 2008, a les 19:48:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Una crítica rotunda, documentada i eficaç. Aquest de més amunt (un tal Jaume) et critica amb el següent "argument":

"Ja ho dic jo.Tothom és ben lliure d'opinar del que vulgui i pensar-se que senta càtedra i, a banda de la cohort de malalts anònims del blog, autocreure's que sap escriure i opinar"

Amb la qual cosa, ell s'autoatorga el càrrec d'opinador oficial del règim. Quin gilipolles!!!(valgui aquí el castellanisme: és per a que li quedi clar).

12 de maig del 2008, a les 15:53:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Hola Josep Puigvert Coll,
Per substituir el castellanisme "carallot" és un mot adient, ara tenint en compte el seu significat potser no és el millor adjectiu per qualificar la barroeria i manca de gairebé qualsevol atribut de raciocini del tal "jaume", que a banda d'insults personals no sembla capacitat per cap mena d'argumentació estructurada en el tema que ens ocupa, aquesta mena d'individus són els que diuen a gent com en Sort que si tant els preocupa ERC perquè no hi militen, mentre que als militants que som crítics amb la direcció ens dieun que si no estem contents perquè no fotem el camp, que som el càncer del partit, només són "spam" no paga la pena dedicar-hi més temps.

13 de maig del 2008, a les 15:47:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Un amic d'ERC em va dir fa poc que un empresari d'ERC -ara fent de polític- es feia creus de veure la gent que li enviaven des del partit per a "assessorar-li". Nivell O. Estar a tocar del socialistes els ha empeltat. Tant de bo que es capgiri la cosa.

13 de maig del 2008, a les 21:51:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

ah, se m'oblidava: vaig passar per Santa Perpètua de Mogoda (feu de la Sra. Bonàs) la setmana del 14 d'abril. Sabeu quina bandera tenien penjada al balcó de la seu d'ERC-JERC? Sí, la republicana espanyola. Sense vergonya!!

14 de maig del 2008, a les 22:08:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Trobe molt desafortunat el to i les maneres de dir les coses, més aviat perque tots volem el millor per Catalunya i els PPCC.
Trist molt trist tan quan llegeixo a la bonas com quan et llegeioxo a tu... em quedo molt trist. Potser la teva resposta serà que tan t'he fot... però clar així no sumarem mai esforços...
Salut!

21 de maig del 2008, a les 13:02:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home