dilluns, 14 de juliol del 2008

LA MEMÒRIA INDEPENDENTISTA: RAMON SUBIRATS I CORAL (1941-2008)

En aquest bloc m'he fet ressò dissortadament, del traspàs d'alguns dels referents del patriotisme independentista català, al llarg dels darrers cinc anys. Avui ho de tornar a fer, perquè si la històra secreta de la lluita per la Llibertat, no l'expliquem nosaltres, no l'explicarà ningú. Per sort, comencem a disposar d'una farcida producció bibliogràfica sobre l'independentisme català. Però encara queden enormes forats.

Avui em plau enllaçar aquest bloc, al servei sempre de la Lluita per la Independència, amb un post publicat pels companys de llibertat.cat (si ja sé que sóc un caragirada, fa molt que no col.laboro, però això ho solucionaré aviat).

Es tracta d'un post dedicat a la memòria d'un membre de la generació independentista que va enllaçar la militància en el FNC amb la del MDT, a més a més d'altres històries. Representa, un referent a tenir en compte, i que desgraciadament va morir a les primeries d'enguany.

Em refereixo a Ramon Subirats i Coral (a la foto, a l'esquerra, acompanyat d'en Carles Sastre i d'en Ton Ribes). Us demano que llegiu tant la introducció històrica i contextualització escrita per l'Agustí Barrera, que segons sembla tornarà a ser l'orador estrella del Fossar, la propera Diada, com el recordatori biogràfic d'un camarada de lluita, en Robert Bargalló. Feu-ho, i després guardeu un minut de silenci, o tres.

Al Ramon no li faran un reportatge televisiu melodramàtic, ni crearà una fundació per ajudar nosequè... El Ramon quan el soterraren, a més del record emocionat dels seus companys i familiars, només s'emportà una estelada, a la qual a hores d'ara ja es troba per sempre unit.

Etiquetes de comentaris: , , , , , ,

2 Comments:

Blogger Aurora said...

Gràcies Josep. Nomes un petit detall. Va néixer l’agost del 1941. Va morir el 11 de gener d’aquest any

15 de juliol del 2008, a les 0:40:00 CEST  
Blogger joliu said...

Fet.

15 de juliol del 2008, a les 17:37:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home