diumenge, 15 de març del 2009

L'EXEMPLE D'ANXO QUINTANA

Anxo Quintana, i tota l'executiva del Bloc Nacionalista Gallec (BNG), han presentat la dimissió arran dels resultats de les últimes eleccions gallegues.

Els resultats, tanmateix, no assenyalen una ensulsiada en tota regla, però sí que impedeixen a la seva formació, tornar a reeditar el bipartit amb els sociates.

Concretament, el BNG ha perdut uns 40.000 vots respecte les eleccions anteriors, 2 punts percentuals (del 18.57% al 16.57%) i un sol diputat (de 13 a 12 escons).

Penso que algú o alguns haurien de prendre nota. Em refereixo, naturalment, als actuals dirigents d'ERC. 

Anxo Quintana va prendre el relleu com a cara pública del BNG del carismàtic Xosé Manuel Beiras, i (foto) i va apostar clarament per un pacte amb els sociates. Això va permetre a la formació accedir al govern de Galícia en les eleccions del 2005, però els resultats de les d'enguany no han beneficiat aquesta estratègia, de manera que assumint-ne la responsabilitat política, ha dimitit. 

Contràriament, els dirigents d'ERC no semblen compartir aquesta coherència. Recordo que en les eleccions del 2006, ERC va perdre quasi 130.000 vots, un 2,4% de vot percentual (16.4% a 14%), i 2 diputats (de 23 a 21 escons). Però cap dimissió va tenir lloc...

La pregunta és, a què espera la direcció republicana a assumir les responsabilitats polítiques corresponents? O és que entrar al govern, ho tapa tot?

El nacionalisme gallec, doncs, ha donat tota una lliçó de coherència que més d'un faria bé de predre'n nota.

Etiquetes de comentaris: , , ,

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Benvolgut amic Sort,

La direcció d'ERC assumir responsabilitats?...és bó aquest acudit!!.

16 de març del 2009, a les 17:11:00 CET  
Blogger Dessmond said...

El problema de l'independentisme a Catalunya és gran. Sort que aviat podrem trobar alternatives a la cosa oficial.
El que ha passat a ERC és un escàndol. I no passa res. Jo tinc ganes de veure la resposta que es donarà a una previsible patacada encara més gran a les properes eleccions al Parlament. Pensa que aqui tot és superable.

17 de març del 2009, a les 9:03:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home