dijous, 18 de maig del 2006

OBSERVATORI DEL REFERÈNDUM D'AUTODETERMINACIÓ DE MONTENEGRO (Presentació)

Un cop el Barça ha guanyat la Copa d'Europa, i malgrat la immensa campanya de manipulació i de guerra bruta que els partidaris del nyap, altrament dit Estatut de la Moncloa, dels Troglodites, de la patena i del ribot, han llançat en les darreres hores, per tal d'associar l'èxit esportiu amb la trágala del nyap, amb fotos dels Bourbons, del mentider del ZP, del president-zombie, i de l'alcalde crispeta inclosos (per cert, on eren les banderes ecspanyoles ahir a París? Va sonar algun himne dels països que eren representats pels dos equips? Jo no en vaig sentir cap! Com és que aquest acte protocolari no va tenir lloc, ni que fos a capella?), un cop això aconseguit, repeteixo, és hora de mirar endavant.

I si mirem endavant, la primera cita que se'ns presenta és la del dia 21 de maig, és a dir, aquest diumenge. Llavors tindrà lloc un esdeveniment històric, per primera vegada se celebrarà un referèndum d'autodeterminació amb el vist-i-plau de la UE. Concretament, Montenegro es pronunciarà sobre si vol ser un estat independent.

Sobre els preparatius d'aquesta consulta de gran transcendència per a totes les nacions sense estat d'Europa ja n'he parlat en altres posts, tal i com podeu veure aquí i aquí. Fins i tot, algun destacat polític sembla haver-se inspirat en les meves anàlisis, fet que agraeixo i em prenc com un homenatge.

És per això que, davant la impossibilitat d'anar-hi personalment (per motius logístics), i davant la insistència d'alguns lectors del bloc (que cada cop són més, per cert), he decidit fer un seguiment a distància, del procés referendari, sobretot a través dels mitjans electrònics. D'aquí sorgeix el projecte de fer aquest Observatori del Referèndum d'Autodeterminació de Montenegro. Durant els propers dies em comprometo a elaborar uns reports que recullin aquelles notícies i declaracions sobre aquest esdeveniment cabdal.

Donat que difícilment podré abastar tota la informació que sorgirà, us demano a aquells lectors i a aquelles lectores de bona voluntat, que m'ajudeu, enviant-me tot allò que trobeu al respecte. Espero la vostra col.laboració!