diumenge, 3 de desembre del 2006

PER FI, UNA BONA NOTÍCIA DES DE CDC

Aquest cap de setmana ens ha arribat una bona notícia des de Convergència Democràtica de Catalunya. No, no es tracta que hagin fotut fora en tovarich Fernàndez Teixidó, o que hagin partit peres amb l'ultra Duran, o que adoptin el sobiranisme com a fita nacional del país. Totes aquestes notícies haurien estat fantàstiques, però de moment no s'han donat.

La que sí que s'ha donat és el seu arrelament a la Catalunya Nord, mitjançant la conversió del partit Bloc Català en CDC a la Catalunya Nord. És el camí correcte. Per fi, la gent de CDC han entès que s'ha de superar el fonamentalisme regionalista i estatista-ecspanyolista. Ara, el següent pas hauria de ser fer el mateix que s'ha fet amb el Bloc Català, amb el Bloc Nacionalista Valencià al País Valencià i amb Unió Mallorquina/PSM-EN a les Balears-Pitiüses. D'aquesta manera CDC seguiria l'exemple d'ERC i les condicions per a un futur pacte entre les dues formacions, per exemple, el 2010, serien molt més sòlides

Tornant a la Catalunya Nord, la presència d'ERC i de CDC, liderades respectivament per en Joan Ridaura i en Jordi Vera, dos històrics de l'independentisme català, els portarà a presentar-se a les eleccions locals que tindran lloc d'aquí a uns mesos. També poden tenir el seu petit moment de glòria en les eleccions presidencials franceses del 2007, de lluny la contesa electoral més important a la qual es pot presentar un partit català, donat el seu ressò mundial. Caldrà que sàpiguen jugar les seves cartes i, sobretot, superar episodis com el canvi de camisa de l'alcaldessa de Salses, Maria Clàudia Grégoire.

El reforçament de les estructures polítiques, culturals, econòmiques, socials, etc, supraestatals és una necessitat inajornable en el context de la globalització. I Perpinyà, és públic i notori, cada cop mira més cap a Barcelona (i Figueres i Girona) i menys cap a Montpeller o París.

PD. Penso, també, que CDC hauria de fer un pas endavant més en estrényer les seves relacions amb el Partit Liberal d'Andorra, la qual cosa seria un altre pas per a la superació de les fronteres estatals, i per la creació d'una gran formació liberal catalana.

5 Comments:

Blogger Dessmond said...

Josep,
Amb el partit Liberal Andorrà ja hi tenen bones relacions.
Des que vas pel Grup Hayek t'has tornat en un abanderat de les causes liberals?

4 de desembre del 2006, a les 17:52:00 CET  
Blogger Joan Arnera said...

També em sembla bé l'interès de CDC pel nord, però no sé pas si hi ha prou electorat pera repertir entre uns i altres... no seria millor anar tots junts, allà, per aconseguir alguna cosa...

4 de desembre del 2006, a les 19:01:00 CET  
Blogger JOSEP said...

Dessmond,

No, senzillament considero que els partits liberals de debò han estat molt importants en els processos d'independència als països de l'antiga Europa Oriental. A mi ja m'agradaria que hi hagués un partit liberal independentista, com també un de socialdemòcrata -que teòricament ja existeix-, un de cristianodemocrata, un de comunista, ni que sigui neo. Al Grup Hayek hi ha gent molt vàlida i alguns d'ells són amics meus des de l'adolescència. I parlen de coses interessants.

4 de desembre del 2006, a les 23:17:00 CET  
Anonymous Anònim said...

I quin és aquest partit "socialdemòcrata independentista teòric"?

5 de desembre del 2006, a les 12:41:00 CET  
Blogger JOSEP said...

A ERC els sectors socialdemòcrates són majoritaris, tot i que també poden trobar elements republicans, liberals i fins i tot de tradició marxista.

5 de desembre del 2006, a les 13:36:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home