divendres, 27 de juliol del 2007

QUI TE POR DE LA BLOGOSFERA?

En els darrers anys el fenomen dels blocs ha assolit una rellevància tan gran que, segons sembla comença a fer por a determinats cercles de poder i als enemics de la llibertat. Daily Kos, un dels blocs més llegits a escala mundial, es fa ressò de l'ofensiva desfermada per la cadena de Tv Fox contra els blogs. Fins i tot penja un vídeo de you tube on es crida a la mobilització contra aquesta campanya de l'extrema dreta americana. El vídeo és molt interessant,




Molt directament lligat a aquesta notícia hi ha el manifest llançat per l'Electronic Frontier Foundation (EFF), en defensa dels drets dels blocaires.

Bloggers' Rights at EFF

Entre d'altres drets que es defensa hi ha el dret a l'anonimat, és a dir, a fer blocs anònims, el dret a fer un ús adient de la propietat intel.lectual, el dret a penjar posts sobre el teu lloc de treball i el dret a tenir accés als actes públics i a la informació pública com els mèdia.

Penso que cal reflexionar sobre aquest tema, atès que comença a configurar-se, fins i tot a casa nostra, un intent de limitar o condicionar d'alguna manera, la llibertat en la blogosfera. No debades, individus amb ínfules de comissari polític, s'han mostrat entusiasmats, naturalment, amb la idea de censurar d'alguna manera la blogosfera.

Etiquetes de comentaris: , ,

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Bon dia,

Passava per aquí hi he llegit aquest escrit sobre la conversió. Estic acabant de llegir el Catalunya sota Espanya del López Tena i crec que la seva lectura no pot deixar indeferent a la gent del món acadèmic, ja que em sembla un fantàstic treball de síntesi, on apareixen dades de molts estudis (Trias Fargas, Castells, Tremosa, etc) i reflexions de molta de gent (de Fuster a Gaziel en l'àmbit local i molts de la resta del planeta). En la part jurídica un munt d'aportacions pròpies molt clarificadores de com actúa Espanya (mostra clarament l'inexistècia de competècies exclussives, la nostra llengua no té cap mena de reconeixement legal, etc). El trobo molt complet, contundent i clar. Insisteixo, la seva lectura no pot deixar indiferent a un regionalista o a un federalista. Veuran nítidament les coses: o espanyols o catalans. No existeix autogovern, només una certa descentralització administrativa. Queda perfectament clara la farsa de la costitución i l'estatut.

Salut i independència!

Jaume

27 de juliol del 2007, a les 12:27:00 CEST  
Blogger Manel Bosch i Pagans said...

No em convenç massa el dret a l'anonimat. Malpenso d'aquell qui no vol donar la seva identitat. Si es confia en el que es diu no hi ha d'haver lloc per cap mena de màscares. És més, considero que és una forma d'el·ludir responsabilitats i una oportunitat per llençar missatges malintencionats sense que ningú se'n adoni

27 de juliol del 2007, a les 14:03:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home