dissabte, 19 de juliol del 2008

NETROOTS NATION

Escric aquest post a l'hora que assisteixo al discurs que fa l'Speaker de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi a la sessió plenària de la Netroots Nation conferència que té lloc a Austin, Texas. 

Avui és el tercer dia de l'esmentada conferència. En els dos dies anteriors ha assistit a interessants taules rodones i workshops. 

Dijous va ser el torn de Howard Dean, actualment president del Comitè Nacional Demòcrata, i candidat a la nominació democràtica en les eleccions del 2004. Dean va ser el polític que va emprar de forma massiva internet per primera vegada i qui va dissenyar una estratègia de mobilització de base (grassroots) que després ha estat seguida per altres polítics i particularment per Barack Obama, en la campanya actual. 

Entre els participants que han parlat a la conferència, va ser particularment interessant la intervenció de Joe Trippi, el principal estratega en la campanya d'Internet de Dean.

En els dos dies anteriors, he constatat, per una banda, l'odi dels assistents envers la figura del senador ex-demòcrata, Joe Lieberman, considerat un partidari més de Bush. 

De l'altra, l'admiració que suscità entre importants sectors d'activistes demòcrates de base, la figura del general Wesley Clark, que va intervenir en la sessió plenària d'ahir. Comprovar com sindicalistes barbuts, activistes gais i lesbianes, aplaudien com a bojos un general de quatre estrelles em va trencar totalment els esquemes. 

La dona que seia al meu costat, en un moment de la intervenció de Clark, em va dir, referint-se a Clark, "I want him in the ticket", és a dir, que volia que fos el candidat a la vice-presidència dels Estats Units de Barack Obama. Petit detall: Clark s'havia declarat partidari de Hillary Clinton, però ahir semblava un hooligan d'Obama.

Ahir també vaig veure dos documentals magnífics, dels quals parlaré en un proper post. Ara vull escoltar la Pelosi. No tothom sembla satisfet amb la seva intervenció. 

En la meva taula, tres activistes contra la Guerra d'Iraq, no paren de xiular i de demostrar disconformitat amb les seves paraules. Això promet.

PD. No puc penjar les fotos que estic fent, perquè no tinc el cable que connecta la càmera al MBA. Per això tiro de la wikipedia. Disculpeu si les fotos són massa oficialistes. Avui si tinc temps, intentaré comprar-ne un de cable.

Etiquetes de comentaris: , , , ,