dijous, 31 de juliol del 2008

OLEGUER A L'AJAX, EL MEU NOU EQUIP

L'arribada d'Oleguer Presas a l'Ajax d'Amsterdam, el meu nou equip, ha tingut un ampli ressò en els mitjans de comunicació holandesos. A partir d'ara en farem un seguiment intens de les notícies al voltant de la participació d'Oleguer -i d'en Gabri i en Luque, no ho oblidem- en els mitjans de comunicació holandesos. Naturalment, com que no sé ni un borrall d'holandès, traduiré els textos a través del serveis gratuïts de traducció en línia -o puntualment recorreré a les meves connexions flamenques.

Estic segur que l'Oleguer triomfarà a l'Ajax, i l'únic que li pot portar problemes -com a tot esportista d'èlit- són les lesions. A banda d'això, segur que se'n surt. Només penso en el dia que podré passar per la cara de tots els imbècils periodistes esportius de Barcelona, com malgrat el seu odi envers ell, l'Oleguer triomfarà. Només imaginar-m'ho, flipo.

Bé, del primer buidatge de la premsa d'Amsterdam, sobre l'arribada d'Oleguer, he recollit aquests enllaços. Possiblement, l'article més interessant és el publicat pel diari de referència de la ciutat, el De Telegraaf, que en la seva secció esportiva, telesport, explica les primeres impressions del jugador i fins i tot es fa ressò del judici que va tenir arran de la bronca amb els polisnazis ecspanyols. Ben informats, sí que estan, aquests nois.

Un altre enllaç interessant és aquest vídeo, on fa unes breus declaracions. Espero que mentre no sàpiga holandès, les seves declaracions les faci en anglès a partir d'ara. Clar que sempre hi haurà algun periodista holandès mamonet que es vulgui fer el simpàtic i li pregunti en ecspanyol, però estic segur que l'Oleguer això ho acabarà ràpid.

Possiblement el mitjà que ha dedicat més espai a l'arribada del de Sabadell és l'esportiu sportweek. Fins a deu articles, n'he comptat en els darrers dies (1,2,3,4,5,6,7,8 -amb vídeo incorporat,9,10).

Naturalment, també mereix atenció el webo oficial del club, on s'anuncia el fitxatge del jugador. Les declaracions de Marco Van Basten, respecte Oleguer són brutals. En reprodueixo un abstracte,

"Yes, that was good news. It hasn't been a secret that we are looking for a central defender. I am happy that we have acquired Oleguer. His qualities fit are exactly what Ajax need. We are all convinced of that. He has a good age, experience at a high level and is a real defender."

Altres mitjans que n'han parlat són De Volkskrant, Parool, Metro, Nu, Blik, NRC Handelsblad, i Voetbal International.