dilluns, 9 de novembre del 2009

LA DERROTA ETS TU!

M'emprenya fer aquest post. Seria molt més feliç fotent una garrotada als ecspanyols kinkis tal i com aquests dies fan amb tant d'èxit els companys cimerencs. Però l'he de fer perquè no ho puc deixar passar.

Sóc el primer que reconec que amb Artur Mas, l'actitud de CDC envers la Independència ha progressat lleugerament, sobretot si ho comparem amb el tancament mental que representava -o que representa encara, Jordi Pujol. Signes dels temps, suposo.

Ara bé, Mas ha optat per la pitjor estratègia possible, el camidelmigisme o l'escalfabraguetisme, o el marxaenrerisme o digueu-li com vulgueu. És a dir, el "sí però no", "el sí, però ara no toca", que ens recorda perillosament al seu predecessor. Una tria que cada cop decepciona més a molta de la seva pròpia militància i del seu electorat, val a dir.

Les declaracions, que podem qualificar sense cap dubte de derrotistes que Mas porta fent en el darrers dies respecte l'hipotètic resultat d'un referèndum d'autodeterminació, són totalment impresentables. I el que encara és pitjor, ha fet un pas enrere, revelant que si d'ell depèn en la propera legislatura no hi haurà cap referèndum d'autodeterminació.

D'aquí se'n deriven dues consideracions. Tot sobiranista, i més concretament, tot sobiranista votant de CiU, ara sap que si CiU té marge suficient per governar, tocarà passar quatre anys més de regateig amb Ecspanya, d'espoli fiscal, de querelles interminables, de pedagogia del fracàs (això sí que és un veritable fracàs). De viatges a Madrit per anar a donar-se el bec amb el Ministre de torn, amb el secretari d'estat de torn, amb el subsecretari i el director general del ram, etc, etc. És a dir, en una paraula, en allò que porten fent els darrers trenta anys i que ha desembocat en una crisi del sistema en tota regla. I amb el risc afegit d'un pacte amb el PP, i que això pressuposi que qui realment talli el bacallà no sigui en Mas, sinó en Duran i Ecspanya.

Segona, Artur Mas, pot ser un polític sincer i benintencionat, i fins i tot un patriota, a la seva manera, és clar, però aquestes declaracions demostren que no és un líder, i molt menys un dirigent capaç de carregar-se el país a les seves espatlles. Una persona que té por del fracàs, senzillament no es pot dedicar a la política. Que un tio relativament jove caigui en el parany de la vella escola i repeteixi arguments suats sobre la hipotètica "majoria social" contrària a la independència. A mi que me l'ensenyin aquesta suposada majoria, perquè jo no la veig enlloc, tret dels discursos mediàtics, totalment al servei d'Ecspanya, és clar.

Mas, no es tracta de convocar un referèndum d'autodeterminació. És molt més senzill. Es tracta d'aprovar una Declaració Unilateral d'Independència. I punt. Ara, ja sabem que pel que fa a CiU, la via referendària està tancada durant els propers quatre anys. Molt bé. O molt malament, vaja. Cal prendre'n nota.

Aprovar una DUI, significa trencar amb la legalitat ecspanyola, naturalment que sí, i implica jugar-se-la. Però algú amb dos dits de front pensa que si un Parlament, sorgit d'unes eleccions democràtiques aprova una DUI, serà immediatament clausurat? A l'Europa del 2009, quasi a tocar del 2010? Una Europa que ha vist més d'una i més de cinc DUI en les darrers anys, i doncs que cada cop n'està més acostumada? Quina legitimitat té una Ecspanya que està fent esforços per convertir-se en l'autèntica pària d'Europa? Va, home, va!

A partir d'ara ha de quedar molt clar per a qualsevol català, és a dir, per a qualsevol sobiranista, que si vol tallar de soca-rel amb el cul-de-sac actual, només queda un camí, una opció, i aquesta és la que proposa Reagrupament, i que passa per bastir una candidatura transversal que es comprometi a Declarar la Independència el més aviat possible, i que propugna una clara i radical regeneració de la política catalana, per acabar d'una vegada amb trenta anys d'autonomisme corrupte i de submissió als diktats de Madrit. Per fer bugada i començar de nou, nets i polits, com aquell qui diu.

He dit.

Etiquetes de comentaris: , , , ,

7 Comments:

Blogger Joan Arnera said...

I has dit bé, mestre. Coi de carcamals convergents, són els de sempre. (però això són vots i vots per a Rcat...)

9 de novembre del 2009, a les 13:48:00 CET  
Blogger Joan said...

Veig Josep, que coincideixes amb mi (ho he escrit avui al meu bloc) de qualificar d'escalfabraguetes a CiU. El pitjor de predre el temps amb escalfabraguetes és que quan t'adones que no hi ha res ha fer, has perdut l'oportunitat i la "nit s'ha acabat" i et quedes sense lligar.
Quan Joan Carretero va dir que un govern de CiU seria una tragedia, els filoconvergents se li van tirar a sobre i el van possar de volta i mitja. I en Joan es referia precisament a això. Un govern "comode" de CiU la propera legislatura representaria (cas de produir-se) una perdua de temps de quatre anys més. I vist com està el percal, no se si Catalunya es pot permetre quatre anys més d'enderrariment. Potser serà ja massa tard. Només cal veure el Pais Valencià.

9 de novembre del 2009, a les 15:16:00 CET  
Blogger Unknown said...

Excel.lent article, ara ja sabem de qué van els de CiU

9 de novembre del 2009, a les 16:49:00 CET  
Anonymous Albert said...

Estic totalment d'acord, me n'alegro que en Mas hagi definit la seva indefinició. www.cataloniadirect.info.

9 de novembre del 2009, a les 16:56:00 CET  
Anonymous Andreu said...

Vendrelleti digué la data del:

Carod digué el 2014?

Ridao digue escalfabraguetes a ICV

Huguet digue escalfabraguetes als convergents de Manresa, als psociates no.

En Joan Carretero , publicament, ha matissat i canviat les seves primeres frases, gens encertades. Per això ho ha canviat. Cal seguir el ritme del líder.

Jo crec que 500.000 carcamals votants convergents..... (es una frase carinyosa del nen, el que està construint ponts envers el precipici).....seran per a Rcat.(30 diputats??????)

LLastima que empra un terme (carcamal) que no existeix en català.

O sia que molta retòrica i afany d'insultar, però pifia grossen.

Serà l'espanyolisme i la pluja fina de Montilla que a alguns els hi està mullant el cap.

Carcamal=paraula castellana

Diccionario de sinónimos y antónimos © 2005 Espasa-Calpe:
carcamal

* vejestorio, matusalén, vejancón, chocho, senil, veterano



Gamarús, potser, seria una similitud en la nostra llengua.

Tranquil.litat.
Les eleccions posen a tothom alm seu lloc. I es el termòmetre vàlid, en democràcia representativa, més que les especulacions repetidesdesenes de milers de vegades, sense cap base.


Mas o Montilla

Ja està. Seguiu, seguiu, ..però mireu el diccionari, de tant en quant, si us plau.

Cordialment,
Andreu

9 de novembre del 2009, a les 18:17:00 CET  
Anonymous Ivan Barquero said...

No se si heu notat que arran dels últims escàndols que han sacsejat la actualitat política catalana, són molts els dirigents i membres de diferents partits que, de sobte, han començat a parlar de regeneració democràtica, llistes obertes, limitació de mandats... Qualsevol ciutadà allunyat de la política, veurà en aquestes paraules un intent de recuperar la confiança d'una ciutadania cada cop més allunyada de la política. Mira si són honrats, que volen esmenar els seus errors- deuen de pensar alguns ingenus. Jo faig altra lectura dels fets. Crec que per primera vegada són concients que "l'amenaça" de Reagrupament pren cada dia més cos i veuen trontollar poltrones, dietes i extres diversos. Avui Duran i Lleida parlava de "RETROBAMENT dels partits polítics amb la societat." Aquests han vist la via d'aigua que s'ha obert a l'actual stablishment polític i volen salvar els mobles. I és precisament per aquesta via d'aigua per on vindran molts vots a l'única opció política que pot assegurar la regeneració política al nostre país. Reagrupament, es clar.

9 de novembre del 2009, a les 18:35:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Molt bon post. Crec que descriu perfectament l'interfecte. Un lider ha de tenir una visio i ha de liderar, ha de convencer la gent que aquest es el cami, ell ha de veure clar el que els altres no veuen i ha de tenir fe i conviccio per tirar-ho endavant. En Mas no te res de tot aixo. Pot ser un bon politic, administrador, saltataulls (10000 cops millor que la rata que okupa la gene ara), pero no es un lider.

10 de novembre del 2009, a les 23:43:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home