dimecres, 17 de febrer del 2010

ESTATS UNITS I ALEMANYA FELICITEN KOSOVO

Avui fa dos anys que Kosovo va declarar la seva independència. Des d'aquest bloc vam seguir els esdeveniments de ben aprop. Va ser molt emocionant.

Fins al dia d'avui, 65 estats (22 membres de la UE), han reconegut ja la independència de Kosovo.

Segons dades dels Banc Central de Kosovo, l'economia del país va créixer al llarg del 2009, un 4% en plena crisi econòmica mundial. També es destaca el fet que la Inversió Estrangera Directa (FDI) ha crescut de forma exponencial.

Amb motiu d'aquest aniversari, el President dels Estats Units, Barack Obama, ha enviat una carta de felicitació al President de la República de Kosovo, Fatmir Sejdiu, al qual, per cert, ja va rebre a la Casa Blanca el passat 23 de setembre (foto).

El contingut de la carta presidencial és el següent:

Dear President,

On behalf of the people of America, I congratulate You and the people of Kosovo on February 17, the second anniversary of Kosovo’s independence.

I also wish to congratulate the people of Kosovo on progress made in building a democratic, peaceful and multiethnic state.

We appreciate our partnership and remain committed to supporting You in your necessary steps to accomplish your Euro-Atlantic aspirations.

On February 17, I convey to You my wishes and my firm belief that we will maintain our friendship and strengthen the partnership between our countries.

Yours sincerely,
Barack Obama
President of the United States of America

La carta del President Obama no ha estat l'única que ha rebut Sejdiu.

També n'ha rebut del President de la República Federal d'Alemanya, Horst Köhler,

His Excellency Mr. Fatmir Sejdiu
President of Republic of Kosovo

Mr. President

I wish to convey to You and the people of your country my heartfelt congratulation on the occasion of the second anniversary of Republic of Kosovo’s independence.

Last year Kosovo made a major headway in terms of its economic stability and development of domestic and foreign policies. Kosovo’s accession to the International Monetary Fund and the World Bank and conduct of peaceful municipal elections constitute accomplishments which, I believe, will be followed by other achievements.

In terms of further reforms in Kosovo and its efforts to come closer to the Euro-Atlantic community, I wish Your country much strength and belief in the future. As it was the case so far, Germany will do its utmost to support Kosovo in this course.

Yours truly,

Horst Köhler
President of Federal Republic of Germany

Des d'aquest bloc felicito de nou el Poble Kosovar per la seva Llibertat.

Etiquetes de comentaris: , , ,

7 Comments:

Anonymous Josep-Empordà said...

Hi ha independencies que emocionen, la de Kosovo, a mi, gens ni mica.

És com si s'omple lleida de castellans i s'independitza de Catalunya. Camako no?.

Donç aixó és exactament el que ha passat a Kosovo, territori a on va neixre Servia quant s'alliberá de l'imperi otomá i a on la massiva inmigració dels descendents dels otomans, els albanesos, han organitzat un grup terrorista (UCK), han fet una neteja ètnica dels pobladors originals (serbis) amb l'ajuda de la OTAN i els USA i s'han autoproclamat independents, pas previ a incorporar-se a Albania en un futur més o menys llunya, i tot per una megabase de la OTAN per controlar els balcans.

17 de febrer del 2010, a les 17:04:00 CET  
Blogger JOSEP said...

Ai, ai, ai, Josep,

Mira que Washington s'enfadarà amb tu si els portes la contrària...

17 de febrer del 2010, a les 18:42:00 CET  
Anonymous Josep-Empordà said...

Tinc per costum estructurar el meu pensament en base al que sé, després d'informar-me (i avui dia, informar-se és molt laborios), independentment de modes, retòriques, proclames i/o propagandes, cosa que en els temps que corren, és molt cansat, perqué cal informar-se destriant el grá de la palla i obliga sovint a anar contra-corrent.

I t'ho adverteixo, no soc anti-americá, sino tot el contrari, però aixó no m'impedeix veure la realitat. No hi ha res pitjor que el sectarisme i el maniqueisme.

18 de febrer del 2010, a les 7:47:00 CET  
Anonymous Jordi Casadevall said...

Suposo que amb l'únic que ens hem de quedar de Kosovo, és només que un país es pot independitzar, que això no és impossible tal com ens volen fer creure.

18 de febrer del 2010, a les 12:19:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Els albanesosfa molt de temps que són majoritaris a Kosovo. Tanmateix a mi tampoc no m'emociona especialment aquest cas, si bé com a precedent és potentíssim, Kosovo ni tan sols era una república iugoslava, era una província autònoma de Sèrbia, i tot i així ha estat reconegut com a estat independent. Ara bé , els ha costat molta sang, pròpia i aliena.

Pau

18 de febrer del 2010, a les 13:10:00 CET  
Blogger JOSEP said...

A veure si ens entenem. Del tema del Kosovo, com de qualsevol tema, el que hem de treure és el que ens interessa i ens beneficia en la nostra lluita. I és evident que la independència del Kosovo ens beneficia. Una altra cosa és si aquella gent són així o aixà, això ja s'ho faran ells, no és la nostra lluita.

Siguem una mica putes, redéu!

18 de febrer del 2010, a les 17:08:00 CET  
Anonymous Josep-Empordà said...

Els amics USA també s'equivoquen, i ara estem pagant molts dels seus errors passats:

http://argemiroferreira.wordpress.com/

19 de febrer del 2010, a les 9:28:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home