dimecres, 31 de març del 2010

EL BARÇA COM A REFERENT

Acabo de veure el partit amb l'Arsenal. Suposo que a hores d'ara tothom té clar que l'equip ja és a les semifinals, no? D'acord hauria estat més maco, més estètic guanyar el matx per 0-2. Però és que no ha calgut! És tanta la superioritat blau-grana que possiblement s'han relaxat al final. Entre d'altres raons per que ja veuen el passi al sac i ben lligat. I jo, naturalment, també.

Poques vegades he bavejat tant com avui mirant un partit de futbol (de fet a mi el futbol no m'interessa, m'interessa el Barça, que és una altra cosa!). Ser a Londres, al camp de l'Arsenal i humiliar amb un joc estratosfèric a un equip anglès, és un luxe que espero que tornem a gaudir el més aviat possible.

Però, tot i que encara m'estic aixugant la boca, aquest post que ha sorgit de l'emoció, proposa al lector reflexionar sobre un altre tema.

Avui, hem vist un Barça sideral -galàctic és massa poc. Un Barça europeu, un Barça universal... I això em porta a fer les següent consideració.

Aquesta actitud de superioritat, d'anar de sobrats, de matxacar psicològicament l'adversari, hauria de ser la norma... a la competició de Lliga. Vull dir amb això, que quan es juga aquesta darrera competició, qualsevol merda d'equip ecspanyol es pensa que se li pot pujar a les barbes al Barça. I això, en particular, és així, sobretot per l'actitud del que l'actual President d'Honor de l'entitat, va definir en el seu moment com l'entorn. I jo encara ho concretaria més, en els mitjans de comunicació esportius.

Efectivament, hem de tractar els equips ecspanyols com el que són, autèntica púrria, deixalla, morralla, detritus i rebuig, en definitiva, i per entendre'ns, com autèntica merda. I els hem de mirar des d'adalt. I sí, ja sé que aquesta gentussa peguen i fan mal, no són com els jugador de l'Arsenal, o els del Barça, però tot i així no hem de caure en les seves trampes. Començant per aquest equip que vesteix de blanc com els fantasmes, i que fa segles que no es menja una rosca. I seguint per tota la resta, amb les excepcions corresponents (València, Mallorca, Vila-real).

D'això, el Barça no mereix jugar una lliga tan cutre com l'ecspanyola, plena de gent ressentida que només li vol mal per tal de saltar a la fama com aquell que va putejar al millor equip del món.

I sobretot, res de respectar el rival. Humiliar-lo i esclafar-lo com es mereix, és el que s'ha de fer. I això malgrat que ja sabem que la federació, el comitè d'arbitres, la premsa, i tot déu va contra nosaltres. Però és que m'és igual. Els matxaquem igualment. Perquè som els millors. Perquè entre d'altres raons, Messi, sense Catalunya, no seria Messi. Això està més clar que l'aigua.

Així doncs, m'agradaria que a partir d'ara el Barça jugués amb aquest punt de sobradisme que ha exhibit avui, sabent segur que s'emportarà el gat a l'aigua, i que humiliarà l'adversari.

Que així sia!

Etiquetes de comentaris: , ,