diumenge, 21 de març del 2010

"HEM DE SER MOLT FORTS" (JOAN LAPORTA)

Ja han passat unes poques hores des de la finalització de la 2a Assemblea de Reagrupament. Un èxit esclatant, no cal dir-ho. El segon impuls ja ha començat, i de debò que ha començat amb una força i una contundència espectactulars.

Ha estat un acte d'autèntica dignitat nacional. En aquest sentit, voldria agrair especialment la feina feta per dos companys de la Junta que n'han tingut la responsabilitat directa: en Xavier i en Josep Antoni, i amb ells, a la cinquantena llarga de voluntaris que ho han fet possible.



Penso que el moment més emocionant ha estat quan a la presentació de l'audiovisual sobre la Constitució de Catalunya, ha aparegut a la pantalla, el text de la seva Disposició Transitòria primera, que concretament diu:

"Aquesta Constitució deroga en el territori de Catalunya,
la Constitució del Regne d'Espanya de 1978"

Us juro que se m'ha posat la gallina de pell (com diria en Cruyff). Brutal.

Naturalment, l'altre moment cabdal ha estat la intervenció d'en Joan Laporta. Més enllà de la seva crida a l'acció política, que ja ha estat destacada per tots els mitjans, jo vull subratllar una frase que fins al moment cap mitjà o blocaire ha fet.

Laporta, en un discurs que ha anat prenent força a mesura que es desenvolupava, ha dit en un moment determinat que "Hem de ser molt forts".


Exacte. Aquesta és la qüestió. I penso que avui aquesta idea ha quallat. Només cal veure com el suport a la Junta Directiva renovada ha estat abassagador. Incontestable. Vull aprofitar aquest post per saludar i felicitar els nous membres d'aquest òrgan del qual tinc l'honor i la responsabilitat de formar-ne part.

L'informe d'en Joan ha estat, així mateix, d'una gran contundència i clarificadior. Les actituds personalistes i obtruccionistes han estat esclafades com si fossin un burilla. Penso que això els hauria d'ajudar a reflexionar sobre l'immens perjudici que han causat a l'entitat. Tot i que finalment, ara sí, representen una etapa superada. Finiquitada.

(Ah, per cert, al TN vespre no han dit ni ase ni bèstia de l'Assemblea... sense comentaris)



Etiquetes de comentaris: , , ,

5 Comments:

Anonymous Anònim said...

Sabeu si es penjarà d'algun lloc web la Constitució de Catalunya?
Gràcies.

21 de març del 2010, a les 22:20:00 CET  
Blogger Unknown said...

Home Sort, a TV3 no han dit ni ase ni bèstia perquè el que s'ha fet avui era l'assemblea d'una entitat cultural com tantes altres hi ha al país. Moltes altres, per cert, amb més socis. Si Reagrupament no es defineix com a partit polític i si com a entitat cultural llavors hem d'admetre que se la tracti com a tal. No es pot fer la puta i la Ramoneta. No podem demanar regeneració i demanar, a la vegada, que ens tractin com a tothom. Reagrupament és diferent a la resta o no?. Doncs menys plorar i sumicar i molt menys demanar i voler fer el que es diu que no es vol ni es vol fer.
I al novembre ja veurem aquesta autocomplaença i autocoherència on porta. Jo també tinc la gallina de pell solament de pensar-hi...
Au Sort, a respondre el tantra del dogma de fe del gran Messies.

21 de març del 2010, a les 22:33:00 CET  
Anonymous Jordi Casadevall said...

General, 1400 persones reunides amb la presència de importants sociòlegs, lingüistes, escripctors. Reunits per aprovar un full de ruta cap a la independència, una proposta de constitució catalana, liderats per un ex-conseller de governació i amb la presència, parlament i recolzament del president del Barça. No és notícia digne de TN vespre?

22 de març del 2010, a les 13:18:00 CET  
Anonymous Albert said...

Per cert crec que s'hauria de derogar també el Tratado de Nueva Planta. A "General" no sé si ets de CyU o E però al Novembre riurem.

22 de març del 2010, a les 15:13:00 CET  
Anonymous Josep-Empordà said...

Donç jo tambe pensaba que riuriam al novembre, però crec que riurem avants...molt avants. Possem el juny?.

22 de març del 2010, a les 18:46:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home