divendres, 11 de gener del 2008

EL PRESIDENT DE LA LLIBERTAT I EL REI DE LA TORTURA

L'enorme èxit aconseguit pel President Chavez amb l'alliberament de les dues presoneres colombianes en mans de les FARC, contrasta amb el paper cada cop més sinistre del Borbó, en el retorn a l'ús impúdic de la tortura.

A l'igual que el seu antecessor, és molt possible que la desferra moral que representa aquest tros de quòniam de titella que paguem entre tots, mori matant, com el 1975. Ironies de la història.

La seva crida al pacte entre les dues grans forces polítiques de l'estat, va directament adreçada a impedir l'exercici del dret a l'autodeterminació dels pobles.

Per contra, la iniciativa de Chavez, elevant la negociació política com a mecanisme per a la resolució dels conflictes, s'ha demostrat eficient i efectiva. És obvi que Ecspanya és un pas en la deriva. Fins i tot França està traient-li protagonisme a l'Amèrica Llatina. Davant d'aquesta constatació, els ecspanyols no fan més que mirar-se el melic i retornar a les seves essències més fosques: la tortura, com feia la Inquisició, la venjança, l'auge de la cutrada nacionalcatòlica, la censura en la televisió (tancament de TV3 a Alacant).

Ecspanya país modern i avançat? I un bé negre! És la cutreria personificada en un home que ja ni s'aguanta els pets després de setanta anys d'haver fet el pirata i el putero com tots els seus avantpassats, des de com a mínim fa tres-cents anys.

Etiquetes de comentaris: , , ,